Καίριος ο ρόλος του NextGenerationEU στην μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της ΕΕ

Η πλήρης υλοποίηση των μέτρων NextGenerationEU (NGEU) που χρηματοδοτούνται από τα πράσινα ομόλογα NGEU μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίω...


Η πλήρης υλοποίηση των μέτρων NextGenerationEU (NGEU) που χρηματοδοτούνται από τα πράσινα ομόλογα NGEU μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 44 εκατομμύρια τόνους ετησίως, ποσότητα που ισοδυναμεί με το 1,2% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της ΕΕ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πρώτης πλήρους ποσοτικοποίησης των αναμενόμενων κλιματικών επιπτώσεων του επιμερισμού των εσόδων των πράσινων ομολόγων NextGenerationEU, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα σε ειδική έκθεση. 

Πάνω από δύο έτη μετά την πρώτη έκδοση πράσινων ομολόγων NextGenerationEU, έχουν διατεθεί στην αγορά πράσινα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης ύψους σχεδόν 50 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν την προοπτική να καταστούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα πράσινων ομολόγων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα ομόλογα NGEU υποστηρίζονται από ένα μεγάλο αριθμό έργων και επενδύσεων για το κλίμα, τα οποία περιέχονται στα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, αφορούν, μεταξύ άλλων, τις καθαρές μεταφορές, τις υποδομές και την ενεργειακή απόδοση και είναι επιλέξιμα για πράσινα ομόλογα συνολικού ύψους 190 δισ. ευρώ. 

Η ετήσια έκθεση σχετικά με τον αντίκτυπο και τον επιμερισμό των κερδών των πράσινων ομολόγων NGEU αποτελεί τον κύριο δίαυλο επικοινωνίας με τους επενδυτές και τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τη χρήση των εσόδων και τις κλιματικές επιπτώσεις των επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από πράσινα ομόλογα NGEU. Η φετινή έκθεση για τον αντίκτυπο και τον επιμερισμό των κερδών των πράσινων ομολόγων NGEU βασίζεται στην περσινή έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2022 και καθιστά για πρώτη φορά δυνατή την ποσοτικοποίηση των κλιματικών επιπτώσεων των επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα πράσινων ομολόγων NGEU.

Related

What's hot? 6895868169455898347

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item