Η Βαλένθια είναι η Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2024

Από χθες, η Βαλένθια της Ισπανίας είναι επίσημα η Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2024 , διαδεχόμενη το Τάλιν της Εσθονίας. Κατά την ε...


Από χθες, η Βαλένθια της Ισπανίας είναι επίσημα η Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2024, διαδεχόμενη το Τάλιν της Εσθονίας. Κατά την εναρκτήρια τελετή, η Δήμαρχος κ. María José Catalá παρέλαβε την Πράσινη Βίβλο από τον Αντιδήμαρχο του Τάλιν κ. Tiit Terik. 

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους δήλωσε σχετικά: "Η Βαλένθια κέρδισε τον τίτλο της Πράσινης Πρωτεύουσας λόγω της φιλόδοξης στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα και επειδή έχει αντλήσει διδάγματα από το παρελθόν. Εδώ και πολλές δεκαετίες, η πόλη καινοτομεί χάρη σε ένα τολμηρό κίνημα πολιτών που στηρίζει πραγματικές αλλαγές. Το πλεονέκτημα της Βαλένθια είναι οι άνθρωποί της. Η φετινή χρονιά θα αποτελέσει ευκαιρία ενίσχυσης των εμπειριών των πολιτών και ακόμα μεγαλύτερης υποστήριξής τους ώστε να κάνουν πραγματικότητα την αλλαγή που όλοι χρειαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον."

Η Βαλένθια κέρδισε τον τίτλο χάρη στα προηγούμενα και τα σύγχρονα επιτεύγματά της στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού, της κλιματικής ουδετερότητας, καθώς και της δίκαιης και συμπεριληπτικής πράσινης μετάβασης. Όπως καταδεικνύεται από το σύνθημα της πόλης "Μαζί, σε αποστολή", το οποίο τονίζει τη σημασία των ανθρώπων, η Βαλένθια συνδυάζει αποτελεσματικά την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και των κοινωνικών προκλήσεων. Το 97% των κατοίκων της πόλης ζουν σε απόσταση 300 μέτρων από περιοχές αστικού πρασίνου. Η πόλη έχει επίσης αναλάβει αποδεδειγμένα τη δέσμευση να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα και να αποκαταστήσει φυσικά οικοσυστήματα, όπως αμμοθίνες και οι υγρότοποι της περιοχής Devesa. Η Βαλένθια προωθεί επίσης μια πιο υγιεινή, βιώσιμη και συμπεριληπτική παραγωγή τροφίμων μέσω του "Προγράμματος Γειτονίας και Τροφίμων".

Προβλέπονται πάνω από 300 δραστηριότητες και εκδηλώσεις για διάφορα κοινά: από εκδηλώσεις για εξειδικευμένα ακροατήρια για θέματα βιωσιμότητας, παραγωγής και επιχειρήσεων, έως εκδηλώσεις για όλους τους κατοίκους της Βαλένθια. 

Το Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης ενθαρρύνει τις πόλεις να γίνουν πιο οικολογικές και καθαρές και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον επόμενο κύκλο απονομής των βραβείων είναι πλέον ανοικτή και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2024.

Related

What's hot? 3706934598974121077

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item