Γραπτή ερώτηση για την κατάργηση του αδόμητου στον Αιγιαλό από τον Πέτρο Κόκκαλη

Γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν για την κατάργηση του αδόμητου στον Αιγιαλό, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και συνιδρυτής του πολιτ...


Γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν για την κατάργηση του αδόμητου στον Αιγιαλό, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και συνιδρυτής του πολιτικού φορέα “ΚΟΣΜΟΣ” Πέτρος Κόκκαλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέφερε:

"Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση της IPCC, η Μεσόγειος κατατάσσεται ως ένα από τα πιο ευάλωτα κλιματικά hotspot παγκοσμίως, ενώ με ποσοστό βεβαιότητας 99% αναμένεται ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα αυξάνονται πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. 

Παρά ταύτα, η ελληνική κυβέρνηση με νομοσχέδιο μετά από βεβιασμένη διαβούλευση, καταργεί το ελάχιστο αδόμητο όριο των 30 μέτρων από τη γραμμή του αιγιαλού, επιτρέποντας την πλήρη «εμπορική» εκμετάλλευσή του, την ίδια στιγμή που άλλα κράτη-μέλη θεσπίζουν αδόμητες παράκτιες ζώνες που ξεκινούν από τα 100 μέτρα και φτάνουν ακόμα και στα 250 μέτρα από τον αιγιαλό. 

Eρωτάται λοιπόν η Επιτροπή:

- Συμβαδίζει η ρύθμιση αυτή με το Άρθρο 8 του Πρωτοκόλλου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών της Μεσογείου(2009/89/ΕΚ), το οποίο έχει κυρώσει η ΕΕ και δεσμεύει όλα τα ΚΜ, σύμφωνα με το οποίο η παράκτια ζώνη δεν μπορεί να έχει πλάτος μικρότερο των 100 μέτρων; πρέπει το σύνολο των ευρωπαϊκών ακτών να υπόκεινται στις ίδιες προδιαγραφές προσαρμογής; 

- Συμβαδίζει η ρύθμιση με τη «Στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2030», και την «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Προσαρμογή στη Κλιματική Αλλαγή» σύμφωνα με τις οποίες οι παράκτιες περιοχές θα πρέπει να προστατεύονται αποτελεσματικά;"

Related

What's hot? 5569670351120434095

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item