Στο φετινό φεστιβαλ των Καννών διαγωνίζονται 16 ταινίες που έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ

Το 77ο φεστιβάλ των Καννών που ξεκίνησε χθες τιμά τα ευρωπαϊκά οπτικοακουστικά έργα. Συνολικά, 16 ταινίες που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ε...


Το 77ο φεστιβάλ των Καννών που ξεκίνησε χθες τιμά τα ευρωπαϊκά οπτικοακουστικά έργα. Συνολικά, 16 ταινίες που έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ είναι υποψήφιες για βραβεία σε επτά διαφορετικές κατηγορίες. 

Οι ταινίες Grand Tour του Miguel Gomes (Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία), All We Imagine as Light της Payal Kapadia (Ινδία, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Λουξεμβούργο, Ιταλία), Limonov — The Ballad του Kirill Serebrennikov (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) και The Girl with the Needle (Pigen med nålen) του Magnus von Horn (Δανία, Πολωνία, Σουηδία) είναι όλες υποψήφιες για τον Χρυσό Φοίνικα. 

Η ανάπτυξη και η παραγωγή των 16 υποψήφιων ταινιών υποστηρίχθηκε από την ΕΕ στο πλαίσιο του σκέλους MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» με πάνω από 800.000 ευρώ. Το σκέλος MEDIA στηρίζει την ευρωπαϊκή κινηματογραφική και οπτικοακουστική βιομηχανία για την ανάπτυξη, τη διανομή και την προώθηση ευρωπαϊκών έργων και την προσαρμογή στο ψηφιακό περιβάλλον (π.χ. κατάρτιση σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και στην εικονική παραγωγή, προσαρμογή σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, εισαγωγή εργαλείων μάρκετινγκ κλπ.) 

Οι νικητές και οι νικήτριες θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των βραβείων το Σάββατο 25 Μαΐου. 

Related

What's hot? 3007660955178253294

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item