Ξεκινάει το 9ο φόρουμ EUSAIR για την μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου

Το 9ο ετήσιο φόρουμ της στρατηγικής της ΕΕ για την περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) πραγματοποιείται σήμερα στο Σίμπενικ της Κροατίας. ...


Το 9ο ετήσιο φόρουμ της στρατηγικής της ΕΕ για την περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) πραγματοποιείται σήμερα στο Σίμπενικ της Κροατίας. Το ετήσιο φόρουμ παρέχει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και στα ενδιαφερόμενα μέρη την ευκαιρία να εξετάσουν πώς τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής ωφελούν τις ευρωπαϊκές περιφέρειες Αδριατικής-Ιονίου και πώς οι περιφέρειες μπορούν να αντιμετωπίσουν μαζί τις κοινές προκλήσεις μέσω κοινών, μακροπρόθεσμων στόχων. 

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα θα απευθύνει στο φόρουμ βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ενώ θα παραστούν μεταξύ άλλων οι Κροάτες Υπουργοί Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείων της ΕΕ κ. Σίμε Έρλιτς, και Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Νικολίνα Μπρνιατς. 

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν κυρίως στους τρόπους βελτίωσης της υλοποίησης της πολιτικής συνοχής κατά την περίοδο 2021-2027, στην αναθεώρηση της στρατηγικής και στις μελλοντικές εξελίξεις. Στη διάρκεια του φόρουμ, η εκ περιτροπής ετήσια Προεδρία της EUSAIR θα παραδοθεί από την Κροατία στην Ελλάδα. 

Θα διοργανωθούν εργαστήρια σχετικά με τις ανάγκες της περιοχής μετά το 2027, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την κοινωνική συνοχή, τη βιώσιμη γεωργία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τη διάσκεψη για το μέλλον του Interreg και το 6ο Φόρουμ των Οργανώσεων Νεολαίας Αδριατικής-Ιονίου (AIYOF6). 

Υπενθυμίζεται ότι η EUSAIR είναι μία από τις τέσσερις μακροπεριφερειακές στρατηγικές της ΕΕ. Προωθεί την οικονομική και κοινωνική ευημερία και την ανάπτυξη της περιοχής μέσω της βελτίωσης της ελκυστικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της συνδεσιμότητάς της. Η στρατηγική καλύπτει την Κροατία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία και τον Άγιο Μαρίνο.

Related

What's hot? 9128545570383435770

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item