Η Επιτροπή στηρίζει τις νέες κυρώσεις κατά της παραπληροφόρησης και της πολεμικής προπαγάνδας

Η Επιτροπή εκφράζει ικανοποίηση για την απόφαση του Συμβουλίου να αναστείλει τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες άλλων τεσσάρων μέσων ενημέρ...


Η Επιτροπή εκφράζει ικανοποίηση για την απόφαση του Συμβουλίου να αναστείλει τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες άλλων τεσσάρων μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ ή που απευθύνονται στην ΕΕ (Voice of Europe, RIA Novosti, Ιζβέστια και Ροσίσκαγια Γκαζέτα), λόγω της συμβολής τους στην υποστήριξη και τη δικαιολόγηση του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. 

Η Ρωσία επιδίδεται σε συνεχή και συντονισμένη προπαγάνδα, καθώς και σε ενέργειες χειραγώγησης πληροφοριών που στοχεύουν την κοινωνία των πολιτών στην ΕΕ και σε γειτονικές χώρες, διαστρεβλώνοντας σοβαρά και χειραγωγώντας τα γεγονότα. Αυτές οι προπαγανδιστικές ενέργειες διοχετεύονται μέσω διαφόρων μέσων ενημέρωσης που τελούν υπό τον μόνιμο άμεσο ή έμμεσο έλεγχο της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι ενέργειες αυτές συνιστούν σημαντική και άμεση απειλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια της Ένωσης. 

Έχει ενταθεί ο κίνδυνος για τις δημοκρατικές κοινωνίες μας και την ακεραιότητα των επικείμενων ευρωπαϊκών και εθνικών εκλογών και σύμφωνα με την Κομισιόν, τα συγκεκριμένα μέτρα δίνουν μια αποφασιστική απάντηση στον κίνδυνο αυτό. 

Όπως τονίζουν στις Βρυξέλλες, οι κυρώσεις δεν στοχεύουν στην ελευθερία της γνώμης και περιλαμβάνουν ειδικές διασφαλίσεις για την ελευθερία της έκφρασης και τις δημοσιογραφικές δραστηριότητες. Τα μέτρα δεν εμποδίζουν τα σημεία πώλησης και το προσωπικό τους που υπόκεινται σε κυρώσεις από την άσκηση άλλων δραστηριοτήτων στην Ένωση πέραν της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, όπως έρευνα και συνεντεύξεις.

Τα μέτρα θα πρέπει να διατηρηθούν σε ισχύ έως ότου τερματιστεί η επίθεση κατά της Ουκρανίας και έως ότου η Ρωσική Ομοσπονδία και τα συνδεδεμένα με αυτήν μέσα ενημέρωσης παύσουν να επιδίδονται σε ενέργειες παραπληροφόρησης και χειραγώγησης πληροφοριών κατά της ΕΕ και των κρατών μελών της.

Related

What's hot? 9158512535779807222

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item