Η Επιτροπή ιδρύει την Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης

Την Τετάρτη Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), η οποία συστάθηκε εντός της Επιτροπής. Η Υπηρεσία ΤΝ έχει σ...


Την Τετάρτη Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), η οποία συστάθηκε εντός της Επιτροπής. Η Υπηρεσία ΤΝ έχει στόχο να επιτρέψει τη μελλοντική ανάπτυξη, εφαρμογή και χρήση της ΤΝ κατά τρόπο που να προωθεί τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και την καινοτομία, μετριάζοντας παράλληλα τους κινδύνους. Παράλληλα αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση της πράξης για την ΤΝ, ιδίως όσον αφορά τα μοντέλα ΤΝ γενικού σκοπού ενώ θα εργαστεί για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας για αξιόπιστη ΤΝ και θα καταστήσει την ΕΕ ηγέτη στις διεθνείς συζητήσεις.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, δήλωσε σχετικά: «Η Υπηρεσία ΤΝ που παρουσιάστηκε σήμερα θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε τη συνεκτική εφαρμογή της πράξης για την τεχνητή νοημοσύνη. Από κοινού με τους προγραμματιστές και την επιστημονική κοινότητα, η Υπηρεσία θα αξιολογεί και θα δοκιμάζει την ΤΝ γενικού σκοπού, προκειμένου η ΤΝ να υπηρετεί τον άνθρωπο και να υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες.» 

Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, προσέθεσε τα εξής: «Με τη νέα Υπηρεσία ΤΝ και τις 140 ταλαντούχες γυναίκες και άνδρες που τη στελεχώνουν, η Επιτροπή θα διαθέτει την αναγκαία εμπειρογνωσία για να προωθήσει την εφαρμογή της πράξης για την ΤΝ και να ενισχύσει τον ρόλο της Ευρώπης ως παγκόσμιου φορέα καθορισμού προτύπων στην ΤΝ. Η Υπηρεσία θα προωθήσει ένα ευρωπαϊκό οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης καινοτόμο, ανταγωνιστικό και σύμφωνο με τους κανόνες και τις αξίες της ΕΕ.»

Related

What's hot? 3930061085750095560

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item