Την Πέμπτη η τηλεμαχία της Eurovision μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων για την προεδρία της Επιτροπής

Το "Eurovision Debate" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου, από τις 15:00 έως τις 16:45 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), στην αίθουσα ...


Το "Eurovision Debate" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου, από τις 15:00 έως τις 16:45 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), στην αίθουσα ολομέλειας του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Η EBU ανακοίνωσε ότι οι εξής κορυφαίοι υποψήφιοι για την προεδρία της Επιτροπής έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στην τηλεμαχία της 23ης Μαΐου:

Walter Baier (Αυστρία), Ευρωπαϊκή Αριστερά 
Sandro Gozi (Ιταλία), Renew Europe Now
Ursula von der Leyen (Γερμανία), Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) 
Terry Reintke (Γερμανία), Ευρωπαίοι Πράσινοι
Nicolas Schmit (Λουξεμβούργο), Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) 

Οι υποψήφιοι θα μιλήσουν στα αγγλικά και θα παρέχεται διερμηνεία σε 24 γλώσσες ενώ τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Martin Řezníček (Czech TV, Τσεχία) και Annelies Beck (VRT, Βέλγιο).

Οι πέντε υποψήφιοι θα συζητήσουν σειρά κρίσιμων θεμάτων. Ερωτήσεις θα τεθούν από το κοινό που θα βρίσκεται στην αίθουσα της ολομέλειας, από θεατές που θα παρευρίσκονται στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Γραφείων του Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της ΕΕ, από πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους δύο συντονιστές. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε εξατομικευμένες ερωτήσεις «υπό το φως του προβολέα» από τους συντονιστές. Η νέα αυτή μορφή ερωταπαντήσεων, γνωστή ως "spotlight", θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο ντιμπέιτ του 2024.

Ειδικές εκδηλώσεις για τη ζωντανή παρακολούθηση της συζήτησης θα διοργανωθούν από δημόσια μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την ΕΕ, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Πώς να παρακολουθήσετε το Eurovision Debate

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί στις 23 Μαΐου από το EbS και την EBU, με γραφικά με τα ονόματα των συμμετεχόντων στην οθόνη και άλλα στοιχεία. Ένα «καθαρό» βίντεο θα είναι διαθέσιμο στο EbS+, αλλά μόνο για επεξεργασία για δελτία ειδήσεων και όχι για πλήρη ζωντανή μετάδοση. Το ντιμπέιτ θα μεταδοθεί επίσης στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου (Κέντρο Πολυμέσων) και θα είναι προσβάσιμο από τις πλατφόρμες διανομής της EBU. Δεν επιτρέπεται η ανεξάρτητη μαγνητοσκόπηση της συζήτησης.

Related

What's hot? 9199095239506719205

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item