Η Επιτροπή λαμβάνει νέα μέτρα για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς υδρογόνου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει νέα μέτρα για να στηρίξει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς υδρογόνου, ξεκινώντας εργασίες για τη δημιουργία ...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει νέα μέτρα για να στηρίξει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς υδρογόνου, ξεκινώντας εργασίες για τη δημιουργία ενός πιλοτικού μηχανισμού. Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύχθηκε μια διαδικασία σύναψης συμβάσεων για την εξεύρεση του αναδόχου που θα αναπτύξει τον πιλοτικό αυτό μηχανισμό. 

Ο νέος μηχανισμός δημιουργείται στο πλαίσιο της πρόσφατα εγκριθείσας δέσμης μέτρων για τα απανθρακοποιημένα αέρια και το υδρογόνο και έχει στόχο την επιτάχυνση των επενδύσεων, παρέχοντας σε αγοραστές και προμηθευτές μια ακριβέστερη εικόνα της αγοράς και διευκολύνοντας τις μεταξύ τους επαφές. Θα λειτουργήσει επί πέντε έτη και θα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Υδρογόνου. 

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή συνεχίζει να συνεργάζεται με διεθνείς εταίρους για την οικοδόμηση μιας λειτουργικής παγκόσμιας αγοράς υδρογόνου. Την Δευτέρα και την Τρίτη, η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον βρέθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας για να ενισχύσει τη συνεργασία επί του εν λόγω καυσίμου που αποτελεί βασικό στοιχείο της ενεργειακής μετάβασης. 

Η Επίτροπος εκφώνησε κεντρική ομιλία στην ιαπωνική σύνοδο κορυφής και έκθεση για την ενέργεια και συμμετείχε στο επιχειρηματικό φόρουμ υψηλού επιπέδου Ιαπωνίας/ΕΕ για το υδρογόνο. Παράλληλα πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Φούμιο Κισίντα και με τον Υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Κεν Σάιτο.

Related

What's hot? 2743847958047470110

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item