Στο στόχαστρο του Μ. Κεφαλογιάννη οι αλυτρωτικές προκλήσεις από τη νέα πρόεδρο των Σκοπίων

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στη πρόσφατη συνάντηση της...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στη πρόσφατη συνάντηση της νέας προέδρου των Σκοπίων με υποτιθέμενους εκπροσώπους «των παιδιών προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου» με τους οποίους συζήτησε «για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από το διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου», επιστρέφοντας έτσι σε ανιστόρητες ενέργειες που υποδηλώνουν σαφή αλυτρωτική διάθεση που απομακρύνει τη χώρα της από τις σχέσεις καλής γειτονίας που αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου. 

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

"Η νέα πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των Σκοπίων, μίας υπό ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με συνεχείς δηλώσεις παραβιάζουν επί της ουσίας το erga omnes και επιλέγουν να χρησιμοποιούν άλλο όνομα πέραν του συνταγματικά καθορισμένου για εσωτερική χρήση. Πέραν τούτου πρόσφατα όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της προεδρίας η πρόεδρος συναντήθηκε με τους υποτιθέμενους εκπροσώπους των «παιδιών προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου» με τους οποίους συζήτησε «για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από το διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου», επιστρέφοντας σε ανιστόρητες ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση απομακρύνοντας τη χώρα της όλο και περισσότερο από τις σχέσεις καλής γειτονίας που αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου. 

Αυτή είναι μια πολιτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στις ευρωπαϊκές αρχές και στις αποφάσεις που ελήφθησαν με συναίνεση όλων των χωρών-μελών, ενάντια στις διεθνείς υποχρεώσεις, αλλά πάνω από όλα εναντίον των πολιτών τους, οι οποίοι εξέφρασαν ξεκάθαρα τη βούλησή τους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη της χώρας τους. 

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-Πως σχολιάζει τις παραπάνω απαράδεκτες δηλώσεις και ενέργειες της νέας πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας των Σκοπίων και τι επιπτώσεις θα έχουν στην ενταξιακή πορεία της χώρας;"

Related

What's hot? 8806443933940675028

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item