Δεν είναι ακόμη τελειωμένη

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ Γράφει ο Χρήστος Γραβιάς Η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ τελείωσε και η δράση πλέον μεταφέρεται από σήμερα στη "Στόζ...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ
Γράφει ο Χρήστος Γραβιάς
Η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ τελείωσε και η δράση πλέον μεταφέρεται από σήμερα στη "Στόζιτσε Αρίνα" της Λιουμπλιάνα. Η Εθνική μας Ομάδα "προσγειώθηκε" απότομα με την ήττα από τη Φινλανδία με 77-86 και έτσι θα κουβαλήσει τον κατώτατο των βαθμών (μόλις 2) στην επόμενη φάση των "12". Και κάπου εδώ αρχίζει και η γκρίνια, αρχίζουν και τα παράπονα, και η γιούχα, και, και, και...


Εντάξει, η ήττα από μια ομάδα του διαμετρήματος των Φινλανδών σε "χαλάει", ρίχνει το γόητρό σου, σου δημιουργεί τριβές. Σίγουρα. Για να χάνει η ελληνική ομάδα από τον Μότολα ή τον Κοπόνεν ("έλα μωρέ ποιος Κοπόνεν;" θα πει ο κλασσικός υπερόπτης Έλληνας φίλαθλος), κάτι δεν κάνει καλά. 

Όσο αρνητικό και αν ακούγεται, λοιπόν, κρύβει και αυτό τα θετικά του: να ξεχάσουμε λίγο την υπεροψία μας και το "τουπέ" και να δούμε στα μάτια τις (φανερές) αδυναμίες μας, πάνω στις οποίες πρέπει να δουλέψει ο κόουτς Τρινκιέρι, αλλά και στο να δει λίγο τι παραπάνω μπορεί να κάνει σε συστήματα και θέσεις. 

Κακά τα ψέματα, το 3x3 στα πρώτα ματς, όσο και αν συνοδεύτηκε με καλές εμφανίσεις, έγινε με αντιπάλους τη μαχητική αλλά "λίγη" Σουηδία, τη Ρωσία του Σβέετ (αφού μόνο αυτός πάλευε σοβαρά) και την παραδόξως πολύ κακή Τουρκία. 

Οι αδυναμίες φάνηκαν στο πρώτο δυνατό τεστ με την Ιταλία, όπου Ντατόμε και Μπελινέλι έστησαν... πάρτυ στην ελληνική ρακέτα. Ε, ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε και τους υπόλοιπους αντιπάλους λίγο σοβαρά και να καταλάβουμε πως δεν το πήραμε ήδη το χρυσό! 

Ειδικά στη δεύτερη φάση, παρόμοια λάθη δεν θα συγχωρούνται από τους αντιπάλους που μας περιμένουν: Ισπανία, Σλοβενία και Κροατία, κατά σειρά. Σε ένα τουρνουά με διάρκεια ούτε τριών εβδομάδων, τα πάντα μεταβάλλονται από μέρα σε μέρα. Πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται να έρθει στην επιφάνεια ο εγωισμός και το πείσμα των διεθνών. Διότι το ταλέντο και η εμπειρία αφθονούν. 

Ναι, η αποστολή τους είναι δύσκολη, σίγουρα όμως δεν είναι ξεγραμμένοι. Τό 'χουν αποδείξει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν γιατί η γαλάζια φανέλα είναι βαριά.

Χρήστος Γραβιάς

Related

Eurobasket 2482534243126673373

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item