Περί μεταγραφών Ολυμπιακού

Αρκετή μετεγγραφική δράση περιλάμβανε ο Ιανουάριος για τον Ολυμπιακό, με παίκτες να αποχωρούν αλλά και πολλά νέα πρόσωπα να προστίθενται σ...

Αρκετή μετεγγραφική δράση περιλάμβανε ο Ιανουάριος για τον Ολυμπιακό, με παίκτες να αποχωρούν αλλά και πολλά νέα πρόσωπα να προστίθενται στο ρόστερ του συλλόγου.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΑΣ

Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιιακού στην περίοδο του Ιανουαρίου. Μια πλούσια για τα δεδομένα της εποχής όσο και της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας. 

Στο τομέα των αποχωρήσεων, οι "ερυθρόλευκοι" αποδέσμευσαν τον Μεντζανί, έδωσαν δανεικό τον Γιαταμπαρέ και πούλησαν σε πολύ καλή τιμή τους Βάις και Μήτρογλου. Για τους δύο πρώτους τα πράγματα είναι απλά. Δεν έδεσαν ποτέ με το υπόλοιπο σύνολο, αν και δεν τους δόθηκαν ευκαιρίες να αγωνιστούν, ωστόσο ο Μίτσελ μάλλον κάτι θα έβλεπε στις προπονήσεις. 

Όσον αφορά τον Βάις, ο Σλοβάκος ήρθε στον Πειραιά με σκοπό να αντικαταστήσει τους Μιραλλάς και Αμπντούν, επομένως με την έλευσή του εθεωρείτο ενδεκαδάτος. Τον Μίτσελ ωστόσο δεν τον κάλυπτε ιδιαίτερα καθώς αποδείχτηκε φλύαρος και δεν στήριζε αμυντικά την ομάδα του. Ο Σλοβάκος αναζητά την τύχη του στο Κατάρ, με τον Ολυμπιακό να διαρρέεται ότι κέρδισε 5 εκατομμύρια ευρώ. Αποδείχτηκε ότι ο Ολυμπιακός υπήρξε σκαλοπάτι για την καριέρα του καθώς έχει μπροστά του την ευκαιρία να κερδίσει το Champions League της Ασίας. Τα περί ενδιάμεσου σταθμού για την Παρί τα θεωρώ ανοησίες, καθώς αδυνατώ να πιστέψω ότι η γαλλική ομάδα θα δυσκολευόταν να αποκτήσει παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα. 

Στο πιο hot όνομα του Ολυμπιακού, τον Κώστα Μήτρογλου, ο ίδιος και ο σύλλογος είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουν. Ο ίδιος ο παίκτης να κάνει το βήμα για το εξωτερικό και την Πρέμιερ Λιγκ και ο Ολυμπιακός να βάλει ένα μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του πρωταθλήματος στα ταμεία του. Ο Μήτρογλου προερχόταν από έναν μήνα απραξίας, χάνοντας το φορμάρισμά του, ενώ πολύ πιθανό θα ήταν ότι μπορεί να χανόταν στους αγώνες με τη Γιουνάιτεντ. Ακολουθούσε και το Μουντιάλ, όποτε με μια εν δυνάμει μέτρια παρουσία στα γήπεδα της Βραζιλίας, η αξία του ποδοσφαιριστή θα έπεφτε στο μισό. Οπότε θεωρώ σωστή την απόφαση του Ολυμπιακού να αποδεχθεί την πρόταση της Φούλαμ για τον διεθνή επιθετικό. Για το αν πετύχει θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο. 

Όσον αφορά στις κινήσεις που έγιναν προς το λιμάνι, οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν ήδη τους Ιμπραήμ (πήγε δανεικός στον Εργοτέλη), που θα αποτελέσει ίσως μια μελλοντική αξιόπιστη λύση στα χαφ από τη νέα χρονιά, τον Πελέ, καθώς ο Εντιγκά δε φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα, τον Ιβάν Μαρκάνο, για να καλύψει το κενό των Σιόβα και Μετζανί, και τους Βαλντές και Πέρεζ για την αντικατάσταση των Μήτρογλου και Βάις. Όλοι αυτοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι τρεις τελευταίοι αποτελούν και επιλογές του προπονητή, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Μίτσελ. 

Ο Μαρκάνο επιστρέφει σε γνώριμο περιβάλλον, οπότε δε θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. Στα συν του, μπορεί να αγωνιστεί τόσο σαν στόπερ όσο και σαν αριστερός μπακ, λύνοντας τα χέρια του προπονητή του. Ο Πελέ, ερχόμενος από τον Εργοτέλη, αναμένεται να δώσει ανάσες στους βασικούς χαφ του Ολυμπιακού και μέσα από μια πετυχημένη παρουσία στους Πειραιώτες να κερδίσει θέση στην Εθνική Πορτογαλίας ή μια μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού. 

Στις δύο τελευταίες μεταγραφές του Ολυμπιακού, τα πράγματα είναι απλά. Φέυγει ένας-έρχεται άλλος. Ο Βαλντές είναι παίκτης με πλούσιο βιογραφικό σε Γερμανία και Ισπανία, ωστόσο η παρουσία του στην Αλ Τζαζίρα ίσως να αποτελέσει τροχοπέδη στη γρήγορη προσαρμογή του. Λίγο η επιθυμία του παίκτη για επιστροφή σε υψηλό επίπεδο, καθώς και οι αγώνες με τη Μάντσεστερ θα δώσουν το κίνητρο στον ποδοσφαιριστή να προσπαθήσει παραπάνω. Πάντως, με βάση ο βιογραφικό του, ο Ολυμπιακός έκλεισε μια σπουδαία μεταγραφή και όλοι ανέμενουν το λάτιν δίδυμο με τον Σαβιόλα. 

Ο Πέρες αποτελεί 100% επιλογή Μίτσελ, έρχεται στον Πειραιά με κανονική μεταγραφή και όχι με δανεισμό από τη Βιγιαρεάλ, με τα δεδομένα να λένε ότι πρόκειται για έναν παίκτη γρήγορο με καλή τεχνική κατάρτιση, με τους "ερυθρόλευκους" να αισιοδοξούν ότι θα καλυφθεί επάξια το κενό του Βάις. Όλα αυτά θα τα δούμε μέσα στο γήπεδο.

Γιώργος Ντοάς

Related

ποδόσφαιρο 7948688453792857882

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item