Τέσσερις τραυματισμοί που "σημάδεψαν" τα τελευταία Μουντιάλ

Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Ρανταμέλ Φαλκάο που τον θέτει κατά πάσα πιθανότηα εκτός Μουντιάλ, το Φάουλ - Γκολ θυμάται τέσσερις αν...

Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Ρανταμέλ Φαλκάο που τον θέτει κατά πάσα πιθανότηα εκτός Μουντιάλ, το Φάουλ - Γκολ θυμάται τέσσερις ανάλογους τραυματισμούς, που στέρησαν από μεγάλους παίκτες τη συμμετοχή τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

TΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ

Ο τραυματισμός του Ρανταμέλ Φαλκάο, όπως όλα δείχνουν, θα του στερήσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Όσο και αν συμφέρει την Εθνική μας Ομάδα αυτό, δεν επιτρέπεται να πανηγυρίζουμε για τον πόνο του Κολομβιανού.

Για το φίλαθλο κοινό, η απουσία του από τα τελικά του Μουντιάλ είναι ένα μεγάλο πλήγμα. Και θα είναι ακόμη περισσότερο όταν θα δούμε την Κολομβία χωρίς αυτόν.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Ανάλογα περιστατικά έχουμε συναντήσει και στα προηγούμενα Μουντιάλ. Αυτές τις μνήμες ξύπνησε η ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη ο στράικερ της Μονακό.

Το Φάουλ-Γκολ θυμάται τέσσερις τραυματισμούς που στέρησαν τη συμμετοχή μεγάλων ποδοσφαιρικών "αστέρων" και "σημάδεψαν" τα τέσσερα τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα. 

1998: ΡΟΜΑΡΙΟ

Κατά τη δεύτερη τότε θητεία του στη Βαλένθια, τα πράγματα δεν είχαν πάει όπως θα ήθελε. Παρά ταύτα, ο Ρομάριο ετοίμαζε τις βαλίτσες του για Γαλλία, όπου το καλοκαίρι του 1998 θα στελέχωνε την Εθνική Βραζιλίας, τέσσερα χρόνια μετά το θρίαμβο στις ΗΠΑ, και το Μουντιάλ αυτό ουσιαστικά επρόκειτο να ήταν το τελευταίο στην καριέρα του.

Ωστόσο, την τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την ανακοίνωση της ομάδας που θα πάει στο Παγκόσμιο, το όνομα του Ρομάριο έλειπε από τη λίστα. Οι γιατροί της Εθνικής Βραζιλίας διέγνωσαν ένα μυϊκό πρόβλημα στο μηρό, με τον ίδιο να βροντοφωνάζει ότι θα το ξεπεράσει σύντομα. Καμία προσπάθεια δεν ήταν αρκετή για τον προπονητή Ζαγκάλο, που "πιάστηκε" από τον τραυματισμό και δεν κάλεσε τον Ρομάριο με τον οποίο ο ίδιος αλλά και ο μάνατζερ της Βραζιλίας Ζίκο ήταν στα... μαχαίρια.

Η συγκλονιστική στιγμή που ο Ρομάριο ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου την απουσία του, ξεσπώντας σε λυγμούς, συγκινεί ακόμη όσους την έζησαν. 

2002: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΚΑΝΙΘΑΡΕΣ

Ο τραυματισμός του Σαντιάγο Κανιθάρες θεωρείται ως ένας από τους πιο γελοίους τραυματισμούς τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Εκείνος βέβαια δεν το πήρε και τόσο στην πλάκα, αφού αυτό το τόσο περίεργο χτύπημα τού στέρησε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κορέας και της Ιαπωνίας.

Ένα μπουκαλάκι after shave έπεσε στο πάτωμα με τα θραύσματα να κόβουν τένοντα του ποδιού του Ισπανού τερματοφύλακα! Απίστευτο.

Ως εκ τούτου, ο Κανιθάρες έμεινε εκτός αποστολής για το Μουντιάλ, χάνοντας την ευκαιρία να υπερασπιστεί την εστία της χώρας του, αφού προοριζόταν ως βασικός. Τελικά κάτω από τα δοκάρια έκατσε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση ο Ίκερ Κασίγιας, ενώ τον Κανιθάρες αντικατέστησε στην αποστολή ο Πέδρο Κοντρέρας.


2006: ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ

Η Εθνική Γαλλίας ετοιμάζεται ωραία και καλά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία και, έξι ημέρες πριν το πρώτο της επίσημο ματς με την Ελβετία, παίζει το τελευταίο της φιλικό προετοιμασίας, αντιμετωπίζοντας την Κίνα στη Σεντ Ετιέν. Ο Τζιμπρίλ Σισέ προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν με τη Λίβερπουλ και ετοιμάζεται να αποτελέσει την "αιχμή του δόρατος" των "τρικολόρ" μαζί με Ανρί και Τρεζεγκέ.

Δεν θα πάει, όμως, ποτέ στο Μουντιάλ. Η ατυχία τού χτύπησε εκ νέου την πόρτα. Έφυγε με την κλασσική του κίνηση σαν... διάολος από τα δεξιά, αλλά πάνω στην κακιά την ώρα έχασε την ισορροπία του υπό την πίεση του αρχηγού των Κινέζων, Τσενγκ Ζι, και σωριάστηκε στο έδαφος με το δεξί πόδι στο οποίο στηριζόταν σχεδόν να καταστρέφεται. Κάταγμα κνήμης η διάγνωση! Αντίο, Μουντιάλ.

Ήταν ο δεύτερος μεγάλος τραυματισμός στην καριέρα του Σισέ, μετά το κάταγμα στο αριστερό πόδι το 2004. Ένας τραυματισμός που ουσιαστικά του απέτρεψε να κάνει τη μεγάλη καριέρα την οποία άξιζε. Εάν εκείνη τη μέρα δεν είχε σπάσει το πόδι του, πιθανότατα να μην τον βλέπαμε ποτέ στα ελληνικά γήπεδα.

Τον Σισέ τότε κλήθηκε να αντικαταστήσει ο Σίντεϊ Γκοβού.

2010: ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ

Το 2010, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, σε ηλικία πια 35 ετών, ετοιμαζόταν για το τέταρτο και τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. Φορώντας για δεύτερη φορά ως δανεικός τη φανέλα της Μίλαν, προσπαθούσε να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο για να είναι καθ' όλα έτοιμος για τη Νότιο Αφρική. Μια προσπάθεια που όμως πήγε στράφι.

Στις 14 Μαρτίου, η Μίλαν αντιμετωπίζει την Κιέβο Βερόνα και δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο Μπέκαμ, σε μια προσπάθειά του στο χώρο του κέντρου να προωθήσει την μπάλα, αισθάνεται ένα έντονο τσίμπημα και τράβηγμα. Πιάνει αμέσως τη φτέρνα του και γυρίζει στον πάγκο φωνάζοντας: "έσπασε, έσπασε!". Λίγο αργότερα ο Άγγλος θα βάλει τα κλάματα.

Η διάγνωση; Ρήξη αχιλλείου τένοντα. Ο Μπέκαμ θα χειρουργηθεί την επομένη από τον Φιλανδό γιατρό της εμπιστοσύνης του, Σακάρι Οράβα, και θα μάθει ότι δεν θα προλάβει με τίποτα το αεροπλάνο για Νότιο Αφρική. Ήταν η τελευταία του ευκαιρία να ξαναπαίξει σε Μουντιάλ.

Related

Φαλκάο 7190042234132705993

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item