Ο φευγάτος Μήτρογλου και τα οφέλη του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται μία "ανάσα" από τη Φούλαμ, η οποία προσφέρει το ποσό των 14 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό. Ποια τα οφέλ...

Ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται μία "ανάσα" από τη Φούλαμ, η οποία προσφέρει το ποσό των 14 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό. Ποια τα οφέλη των "ερυθρολεύκων" από το επικείμενο deal.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Φίλες και φίλοι του Φάουλ-Γκολ, οι τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου μας κρατούν με την αγωνία, αφού η Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη είναι διατεθειμένη να "τινάξει" την μπάγκα στον αέρα και να δώσει 15 εκατομμύρια ευρώ για τον Κώστα Μήτρογλου. 

Η πρώτη προσφορά απορρίφθηκε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού (11 εκατομμύρια ευρώ), ενώ στη συνέχεια η Φούλαμ, που "καίγεται" να αγοράσει ένα καλό επιθετικό, καθώς βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, επανήλθε με 14 εκατομμύρια ευρώ. Χθες το βράδυ, όμως, η ΠΑΕ Ολυμπιακός διαμήνυσε στον Τύπο, ότι θα ικανοποιηθεί μόνο με το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου. 

Γίνεται κατανοητό, λοιπόν, πως ο "πιστολέρο" του Ολυμπιακού μετράει ώρες στο λιμάνι, αφού οι φετινές εξαιρετικές εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν του έδωσαν μόνο ένα πολύ καλό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, αλλά και μια ακριβή μεταγραφή στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Πρέμιερ Λιγκ. Ας περιμένουμε, όμως, λίγες ώρες ακόμα για να οριστικοποιηθεί μια πολυδάπανη μεταγραφή για τα ελληνικά δεδομένα. 

Από τη πλευρά του Ολυμπιακού, σίγουρα οι απόψεις για αυτή τη μεταγραφή διίστανται, αν και σε μεγάλο βαθμό όλος ο φίλαθλος κόσμος καταλαβαίνει ότι δύσκολα μπορεί κάποιος να αρνηθεί τόσα χρήματα. Το κακό για τους "ερυθρόλευκους" είναι ότι μετά και την απροσδόκητη φυγή του Βάις, χάνουν ίσως με διαφορά τον καλύτερο παίκτη τους και πρώτο σκόρερ της ομάδας τη φετινή σεζόν, λίγο πριν τη σπουδαία μάχη με τη Μάντσεστερ Γιουναίντεντ για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε, ως προς τον αγωνιστικό τομέα, βγαίνουν ζημιωμένοι, εκτός και αν η διοίκηση του Ολυμπιακού καταφέρει να καλύψει το κενό που δημιουργείται από την πώληση και των δύο ποδοσφαιριστών. 

Βέβαια, όμως, για έναν σύλλογο του μεγέθους του Ολυμπιακού τέτοιες μεταγραφές προσφέρουν αρκετά χρήματα και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους για προσθήκες, που θα έχουν ως στόχο την βελτίωση της εικόνας στην Ευρώπη. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει ως σκοπό το πρότυπο της Πόρτο, η οποία αγοράζει φθηνά και πουλάει πολύ ακριβά. Οι Πειραιώτες φέτος έχουν πουλήσει τους Φέισα και Βάις, και σύντομα και τον Κώστα Μήτρογλου, έχοντας φέρει στο ταμείο της ομάδας συνολικά γύρω στα 20 και λίγο παραπάνω εκατομμύρια ευρώ. Αν μη τι άλλο, έχουν πλέον και το οικονομικό απόθεμα αλλά και το χρόνο το καλοκαίρι να αξιοποιήσουν αυτά τα χρήματα με τον καλύτερο τρόπο. 

Γνώμη μου είναι ότι η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας δεν πρέπει να σπαταλήσει τα χρήματα σε μεγάλους ηλικιακά ποδοσφαιριστές αλλά σε παίκτες που θα έχουν μεγάλη μελλοντική μεταπωλητική αξία. Συν τοις άλλοις, οι "ερυθρόλευκοι" με την πώληση αυτή προκαλούν αίσθηση στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα και φτιάχνουν ένα πολύ καλό όνομα συλλόγου, στο οποίο παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για δημιουργία σχέσεων με πολύ καλούς μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Εν κατακλείδι, τα οφέλη από τη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου υπάρχουν, αρκεί βέβαια ο πρόεδρος και η διοίκηση του Ολυμπιακού να μην βιαστούν, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν με γνώμονα το μελλοντικό συμφέρον της ομάδας.

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Φούλαμ 2242954675080897990

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item