"Κόκκινος διάβολος" ο Μάτα

Υστέρα από δυόμισι χρονιά επιτυχημένης παρουσίας στο Λονδίνο και την Τσέλσι, ο Ισπανός μέσος, Χουάν Μάτα, γίνεται κάτοικος Μάντσεστερ, καθ...

Υστέρα από δυόμισι χρονιά επιτυχημένης παρουσίας στο Λονδίνο και την Τσέλσι, ο Ισπανός μέσος, Χουάν Μάτα, γίνεται κάτοικος Μάντσεστερ, καθώς συμφώνησε με τη Γιουνάιτεντ.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με κάθε επισημότητα ανακοινώθηκε ο Χουάν Μάτα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το κόστος της μετεγγραφής να αγγίζει περίπου το ποσό το ποσό των 37.000.000 λιρών (δηλαδή περίπου 45.000.000 ευρώ), ποσό ρεκόρ για το σύλλογο. 

Ο 25χρονος μεσος με τη φανελα της Τσέλσι μέτρησε 135 συμμετοχές και 32 γκολ. Το τελευταίο διάστημα δεν συγκαταλεγόταν στις βασικές επιλογές του Πορτογάλου Μουρίνιο, και η Γιουνάιτεντ ήταν ο ιδανικός προορισμός για να συνεχίσει τη καριέρα του σε υψηλό επίπεδο. 

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τον τελευταίο καιρό και η παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο είναι πολύ κατώτερη από κείνη που προσδοκούν οι οπαδοί και η διοίκηση του συλλόγου, υπό το βλέμμα πάντα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (7η στη Premier Leaugue 14 βαθμούς πίσω από τη πρωτοπόρο Άρσεναλ ενώ αποκλείστηκε και από τα δύο Κύπελλα). 

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Μάτα έχει αγωνιστεί με την Τσέλσι τη φετινή σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που σημαίνει πως δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια που θα δώσει η Γιουνάιτεντ απέναντι στον Ολυμπιακό στη φάση των "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ισπανός μέσος με την επίσημη ανακοίνωση απόκτησής τους από τη Γιουνάιτεντ: "Είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα στην Γιουνάιτεντ. Πέρασα πολύ ευτυχισμένα χρόνια στην Τσέλσι, όμως είχε έρθει η ώρα για μία νέα πρόκληση. Η Γιουνάιτεντ είναι το τέλειο μέρος για μένα και είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέρος στη νέα ιστορία του συλλόγου", είπε αρχικά ο αριστεροπόδαρος άσος και προσέθεσε: 

"Η Τσέλσι είναι κορυφαίο κλαμπ και έχω πολλούς φίλους εκεί, όμως δεν μπορείς να πεις όχι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν βλέπω την ώρα να βοηθήσω τον προπονητή και την ομάδα να έχουν επιτυχίες τα επόμενα χρόνια".

Φώτης Γιαννακόπουλος

Related

Nightly Notables 6097145086022004559

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item