Το δεύτερο πιάτο της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ

Συνεχίζεται σήμερα η "φάση των 16" του Champions League με δύο πολύ μεγάλες αναμετρήσεις σε Emirates και San Siro, που θα μας πα...

Συνεχίζεται σήμερα η "φάση των 16" του Champions League με δύο πολύ μεγάλες αναμετρήσεις σε Emirates και San Siro, που θα μας παρουσιάσουν το δεύτερο πιάτο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά το χθεσινό των έξι τερμάτων.


ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Πώς τα 'φερε η μοίρα ώστε Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου να τεθούν ξανά φέτος αντιμέτωπες στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά την περσινή τους "μάχη", όταν οι Λονδρέζοι πήγαν να κάνουν μια επική ανατροπή κερδίζοντας με 0-2 στο Allianz Arena, αλλά δεν πέτυχαν το τρίτο γκολ που θα υπερνικούσε την ήττα τους με 1-3 από τους Βαυαρούς στο Emirates, το γήπεδο όπου θα χτυπάει απόψε η καρδιά του ποδοσφαίρου.

Διανύοντας μια από τις καλύτερες σεζόν της τα τελευταία χρόνια, η Άρσεναλ βρίσκεται στο -1 από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ η ψυχολογία της κάπως δείχνει να φτιάχνει μετά το "στραπάτσο" από την πεντάστερη Λίβερπουλ (5-1), αφού εκδικήθηκε τους "Reds" (2-1) αποκλείοντάς τους από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Στην επόμενη φάση του Champions League πέρασε ως 2η από τον έκτο όμιλο, εκείνον "του θανάτου", αφού χρειάστηκε να την τρομάξει η Νάπολι που υπολειπόταν μόλις ένα γκολ από το να την αποκλείσει. Τελικά η Άρσεναλ άφησε έξω τους "παρτενοπέι" και κατετάγη 2η στην τριπλή ισοβαθμία (12 βαθμοί) με εκείνους και την Ντόρτμουντ.

Από την άλλη, η Μπάγερν Μονάχου έχει το κεφάλι της ήσυχο αναφορικά με την Μπουντεσλίγκα, αφού η δεύτερη στη βαθμολογία Λεβερκούζεν την κοιτάζει ψηλά σε απόσταση 16 πόντων. Επομένως, μπορεί με την άνεσή της να στρέψει το όλον της προσοχής της στο Champions League και αυτό θα μπορούσε κανείς να πει ότι της δίνει ένα κάποιο point. Στους "16" προκρίθηκε ως 1η, αν και τα... χρειάστηκε την τελευταία αγωνιστική στο Allianz Arena, αφού η Σίτι τη νίκησε με 2-3 χωρίς ωστόσο να πετύχει το τέταρτο γκολ που θα της έδινε την πρωτιά. Οι δυο τους ισοβάθμησαν με 15 βαθμούς αλλά η Μπάγερν κατετάγη 1η, χάρη στο 1-3 του Etihad.

Ιστορικά αν το δει κανείς πάντως, είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί άλλες τρεις φορές αντιμέτωπες, όλες για τη "φάση των 16" του Champions League! Πέραν της προαναφερθείσας περσινής φοράς, η Άρσεναλ είχε βρει μπροστά της την Μπάγερν το 2005 νικώντας τη με 1-0 στο Highbury, αλλά χάνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά με το 3-1 του πρώτου αγώνα. Επίσης, τη σεζόν 2000-01, Λονδρέζοι και Βαυαροί κληρώθηκαν μαζί στον ίδιο όμιλο στους "16" (τότε είχε ομίλους η φάση) με το ματς στο Highbury να λήγει 2-2 και την Μπάγερν να νικά 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

Το αποψινό παιχνίδι αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και είναι απορίας άξιο αν θα είναι κλειστό ή αν θα γίνει... χαμός. Διότι πρόκειται για ομάδες που μπορούν να προσφέρουν πολλά γκολ. Σίγουρα όμως θα υπάρξει και από τους δύο μια συντηρητική νοοτροπία, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι το ματς μυρίζει... σούπα.

Επιμέλεια: Μάριος Μάντζος


ΜΙΛΑΝ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η κλήρωση της 16ης Δεκεμβρίου φέρνει σήμερα τη Μίλαν και την Ατλέτικο Μαδρίτης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο San Siro για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ίσως το πιο περίεργο ζευγάρι της φάσης των "16". Η "βαριά" φανέλα των Ιταλών κόντρα στα νιάτα και την ποιότητα των Μαδριλένων.

Ξεκινώντας από τους "ροσονέρι", γίνεται εύκολα αντιληπτό πως βρίσκονται σε μια μεταβατική περίοδο για τα δικά τους δεδομένα. Προκρίθηκαν στους "16" (από τον 8ο όμιλο με 9 βαθμούς) πίσω από την Μπάρτσα και με... ολίγη τύχη από την αστοχία του Άγιαξ την τελευταία αγωνιστική (0-0), ενώ στη Σέριε Α παλεύουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (9η θέση). Με τον Ζέεντορφ να κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα, με τους Κακά-Μπαλοτέλι του ύψους ή τους βάθους και τους νεαποκτηθέντες Χόντα, Ραμί και Τααράμπτ ακόμα να ψάχνονται, έχουμε μια πλήρη εικόνα του τοπίου της φετινής Μίλαν. Δεν σου δίνει γενικά λόγους να την πιστεύεις, αλλά είπαμε, η στόφα της φανέλας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει άλλο βάρος και μπορεί να παίξει το ρόλο του. 

Στο αντίπαλο δέος, η Ατλέτικο, αν και έχει ρίξει κάπως τις ταχύτητες το τελευταίο διάστημα, παραμένει σε τροχιά πρωταθλήματος, άγνωστο όμως το πόσο (και αν) θα αντέξει στην κούρσα με τους δυο μεγάλους της Ισπανίας. Στους ομίλους έκανε κυριολεκτικά παρέλαση (16 βαθμούς στον 7ο όμιλο κόντρα σε Πόρτο, Ζενίτ, Αούστρια), και έδειξε πως δεν θα είναι αμελητέα ποσότητα. Βέβαια, τα νοκ-άουτ είναι μια άλλη ιστορία απ' την οποία το σύνολο του Σιμεόνε έχει γεύση μόνο από Γιουρόπα, και εδώ είναι άλλες οι δυναμικότητες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν έχει να χάσει τίποτα: η χρονιά είναι ήδη επιτυχημένη (για Ευρώπη πάντα) όταν η συμμετοχή ποδοσφαιριστών όπως ο Αρντά Τουράν ή ο Ντιέγκο Κόστα έχει χτυπήσει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο limit up. 

Λογικά το παιχνίδι θα κυλήσει σε χαμηλό τέμπο, κυρίως επειδή οι Ιταλοί δεν το επιδιώκουν να ανοίγονται στην έδρα τους κόντρα σε ισπανικές ομάδες. Η ισορροπία που προκύπτει πάντως δείχνει σε ένα καλό σετ αγώνων, που λογικά θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Related

Nightly Notables 7865245673859573598

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item