Αντετοκούνμπο, ο πρώτος -ίσως περισσότερο από άλλους- Έλληνας σε All-Star Game

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ   Την τιμητική του για το τριήμερο του Σαββατοκύριακου έχει το μπάσκετ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. All-star weeke...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ 

Την τιμητική του για το τριήμερο του Σαββατοκύριακου έχει το μπάσκετ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. All-star weekend του NBA γαρ, από 14 έως 16 Φεβρουαρίου, στην πατρίδα της Τζαζ, τη Νέα Ορλεάνη. 


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ

"Παραδοσιακή" μπασκετική γιορτή για τους Αμερικάνους, με μεγάλη εμβέλεια πάντως σε όλο τον πλανήτη: πράγμα λογικό με βάση τα αστέρια που αγωνίζονται και το θέαμα που προσφέρουν.  

Για πρώτη φορά στην Ιστορία, θα υπάρξει και "ελληνικό" ενδιαφέρον, με τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο "Rising Star Challenge" (αγώνας μεταξύ των καλύτερων rookies και νέων της λίγκας) της Παρασκευής. Με τις φοβερές (για νεοφερμένο στο ΝΒΑ) εμφανίσεις του, ο 19χρονος είναι από τους λίγους διασωθέντες στο φετινό "ναυάγιο" των "Ελαφιών" του Μιλγουόκυ (τελευταία μέχρι πρότινος στην Ανατολή). Ποιος πραγματικά θα το φανταζόταν, ένα χρόνο πριν, όταν βρισκόταν στην Α2 και τον Φιλαθλητικό, τι εξέλιξη θα ακολουθούσε, για να φτάσει να παίξει και All-Star;!

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος. Ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει σε all-star game, ξενίζει κάποιους με το σκούρο χρώμα του. "Ωραίος Έλληνας" θα βγουν να πουν και αρκετοί. Και όμως κύριοι, ίσως ο Γιάννης είναι πολύ πιο Έλληνας από πολλούς από μας, δηλώνοντας περήφανος για τη χώρα στην οποία μεγάλωσε και έμαθε μπάσκετ, τη σημαία της οποίας κράταγε περήφανα και στην επιλογή του στα ντραφτ. Την ίδια χώρα που τον περιέλουζε με όλο το ξενοφοβικό της μίσος και τον κυνηγούσε πιτσιρικά στα στενά του Περισσού.

Η συμμετοχή του, ακόμα και στο all-star game που θα το βλέπει όλος ο πλανήτης, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα από και προς τη χώρα μας. Στην Ελλάδα του 2014, την Ελλάδα της χρεοκοπίας, της διαφθοράς και του κατακόρυφα αυξημένου ρατσισμού, μπορεί να υπάρξει και η Ελλάδα της ανθρωπιάς, αυτή που δέχεται και άλλους ανθρώπους διαφορετικής φυλής, χρώματος, γλώσσας.Η περίπτωση του Αντετοκούνμπο, ενός παιδιού που τη διαφημίζει εξωτερικά παρότι δεν έχαιρε ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του της ίδιας αντιμετώπισης, μπορεί εν τέλει να αποτελέσει ένα μάθημα στη νοοτροπία του νεοέλληνα.

Χρήστος Γραβιάς

Related

NBA 5107909489244388099

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item