Θρίλερ με... "σακουλάκια"

MATCH ANALYSIS    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΟΣ  Κάπως έτσι θα είναι η ταινία που είδε ο Μουρίνιο το βράδυ της Τρίτης. Η Γουέστ Μ...

MATCH ANALYSIS 

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΟΣ 

Κάπως έτσι θα είναι η ταινία που είδε ο Μουρίνιο το βράδυ της Τρίτης. Η Γουέστ Μπρόμ υποδεχόταν την Τσέλσι στο "Χόθορνς" για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ για ένα παιχνίδι που ομολογουμένως έμοιαζε ύπουλο. Οι "μπλε"είχαν στη διάθεση τους και τον Τόρρες, ο οποίος τα τελευταία παιχνίδια τα είχε παρακολουθήσει από την κερκίδα λόγω τραυματισμού και δήλωναν πανέτοιμοι για ένα παιχνίδι που θα εδραίωνε την πρωτοπορία τους στον βαθμολογικό πίνακα.

Στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ποιο θα ήταν το αφεντικό αφού με το 4-3-3 που παρατάχτηκε η Γουέστ Μπρομ κλείστηκε πίσω και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Όσο περνούσε όμως η ώρα φαινόταν ολοένα και περισσότερο η αδυναμία της Τσέλσι να επιτεθεί αφού στο πρώτο ημίωρο οι "μπλε" είχαν μόλις ένα σουτ και μάλιστα από τα πόδια του Ιβάνοβιτς. Η άμυνα της Γουέστ Μπρόμ ξεκλειδώθηκε τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Σέρβος μπακ βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή αμαρκάριστος και δεν άφησε περιθώρια στον Μπεν Φόστερ να αντιδράσει έγκαιρα στο σουτ του. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν κάκιστη και από τις δύο πλευρές και έτσι περιμέναμε ό,τι δεν είδαμε στο πρώτο να το δούμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Το δεύτερο ξεκίνησε με ελαφρά βελτιωμένη εικόνα και πλέον το παιχνίδι είχε αποκτήσει έναν ρυθμό. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πρώτοι τον χορό των αλλαγών με τον Γιάκομπ να δίνει τη θέση του στον Μαλούμπου στο 63'. Η Τσέλσι είχε μπει στο παιχνίδι και απείλησε κάποιες φορές την εστία της Γουέστ Μπρόμ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αυτό έμελλε να αποβεί μοιραίο για τους πρωτοπόρους αφού μόλις 4 λεπτά πριν την λήξη του ματς ο Ανικέμπε έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο πλεκτό και διαμόρφωσε το 1-1. Η κίνηση του Μουρίνιο ήταν να ρίξει στον αγώνα τον Σαλάχ έναντι του Ραμίρεζ αλλά δυστυχώς για την Τσέλσι δεν άλλαξε κάτι.

Η Τσέλσι σαφώς καλύτερη δεν μπόρεσε να ελέγξει την πεινασμένη Γουέστ Μπρόμ που πήρε έναν πολύτιμο βαθμό. Οι "μπλε" του Λονδίνου πραγματοποίησαν εύκολα τη χειρότερη εμφάνισή τους στο 2014 και το πλήρωσαν με τον χειρότερο τρόπο, την απώλεια 2 βαθμών. Η Γουέστ Μπρόμ πραγματοποίησε 12 σουτ έναντι 14 της Τσέλσι, ενώ μόλις 1 ήταν στον στόχο έναντι 4 που είχαν η Λονδρέζοι. Ίσως στην Τσέλσι να πρέπει να σκεφτούν καλύτερα το παιχνίδι τους αν και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει το γεμάτο... "σακουλάκια" βράδυ τους.

Γουέστ Μπρόμ (4-3-3) : Φόστερ, Ρίτζγουελ, Ντόουσον, Μακάουλι, Ριντ, Μπραντ, Γιάκομπ (63' Μαλούμπου), Μόρισσον, Μπεραχίνο, Τιεβί (78' Βύντρα), Αμαλφιτανό (73' Ανικέμπε)

Τσέλσι (4-2-3-1) : Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Μάτιτς, Ραμίρεζ (89' Σαλάχ), Γουίλιαν, Όσκαρ (79' Όμπι-Μίκελ), Αζάρ, Ετό (69' Τόρρες)

Στα άλλα παιχνίδια της Τρίτης τώρα, η Γουέστ Χαμ με την Νόριτς μας χάρισαν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο σίγουροι αλλά αυτό δεν μεταφράστηκε με γκολ. Σύντομα οι "Χάμερς" ισορρόπησαν το παιχνίδι και είδαμε ένα ωραίο και αμφίρροπο ματς. Η ώρα περνούσε χωρίς γκολ και έδειχνε να καταλήγει σε λευκή ισοπαλία αλλά ο Κόλινς στο 84' και ο Ντιαμέ στο 94' είχαν άλλη γνώμη αφού χάρισαν στην ομάδα τους το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο σε μια νίκη 2-0 επί της Νόριτς. Ήταν ένα παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες που και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να το πάρουν. Αυτή η νίκη έφερε τους άντρες του "Μπιγκ Σαμ" στην 10η θέση για πρώτη φορά φέτος με 28 βαθμούς. Από την άλλη, τα "Καναρίνια" έμειναν στην 16η με 25 και πλέον το μέλλον του Χιούτον στον πάγκο της ομάδας τίθεται εν αμφιβόλλω θα κριθεί άμεσα.

Λίγο βόρεια τώρα, η Χαλ υποδεχόταν την Σαουθάμπτον. Ίσως το καλύτερο παιχνίδι της ημέρας, έληξε 0-1 με ένα γκολ… "σίριαλ" αφού για να μπει η μπάλα στα δίχτυα έγιναν τρία διαδοχικά σουτ. Οι φιλοξενούμενοι και σε αυτόν τον αγώνα μπήκαν καλύτερα από τους γηπεδούχους αλλά το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και οι δύο ομάδες απειλούσαν η μία την άλλη. Το γκολ του Φόντε στο 69' όμως ήταν αρκετό για τους "Άγιους" τους οποίους δύο φορές τους σταμάτησε το δοκάρι (έναντι ενός της Χαλ). Η Σαουθάμπτον έμεινε για 6 συνεχόμενους αγώνες αήττητη και έστω και προσωρινά ανέβηκε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 39 βαθμούς. Το αντίθετο μονοπάτι όμως ακολούθησε η Χαλ η οποία από την 11η έπεσε στην 13η.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, Κάρντιφ και Άστον Βίλλα έμειναν ισόπαλες στο 0-0. Για άλλη μια φορά οι άντρες του Όλε-Γκουναρ Σόλσκιερ απογοήτευσαν με την εμφάνιση τους δείχνοντας ότι αν συνεχίσουν έτσι θα είναι από της ομάδες που θα υποβιβαστούν. Από την άλλη, ούτε η Άστον Βίλα ενθουσίασε αφού ακόμα και αν είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και άξιζε την νίκη δεν κατάφερε να την πάρει. Λιγοστά πράγματα να ασχοληθούμε είχε το παιχνίδι ενώ βαθμολογικά οι γηπεδούχοι έμειναν στην 19η προσθέτοντας 1 βαθμό και ανεβαίνοντας στους 22 ενώ οι Άστον Βίλα ανέβηκε στην 11η και τους 28 βαθμούς.

Θάνος Χονδρόγιαννος

Related

Match Analysis 1875052706780502729

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item