TOP-16: "Αιώνιοι" σε αντίθετες πτήσεις

Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε φίλες και φίλοι του Φάουλ-Γκολ για τη μεγάλη αναμέτρηση για το Top-16 της Ευρωλίγκας ανάμεσα σε Παναθηναϊ...

Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε φίλες και φίλοι του Φάουλ-Γκολ για τη μεγάλη αναμέτρηση για το Top-16 της Ευρωλίγκας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στις 20 Φεβρουαρίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

To ντέρμπυ στο ΟΑΚΑ είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς ο νικητής θα πάρει ένα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης που θα δώσει και το πλεονέκτημα έδρας στους "8" της διοργάνωσης. 

Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστικά κατάσταση, καθώς μετά το αρνητικό σερί 1-2, έφτασαν την Πέμπτη το βράδυ τις 3 σερί νίκες κόντρα στην Ανατολού Εφές (78-60) και τώρα απολαμβάνουν την μοναξιά της 2ης θέσης με 4-2 συνολικό απολογισμό. Οι "πράσινοι" σε εντελώς αντίθετη πορεία, πραγματοποιούν μια κοιλιά στο Top-16 έχοντας στα τελευταία 3 παιχνίδια 3 ήττες και απολογισμό 3-3. 

Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό και φιλοξενούμενο τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Top-16. 

Στα της Πέμπτης όμως, οι Πειραιώτες που αγωνίστηκαν πρώτοι στο ΣΕΦ αντιμετώπισαν την Εφές Ανατολού του Έλληνα προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου και του επίσης Έλληνα παίκτη Κώστα Βασιλειάδη. Η ομάδα του Μπαρτζώκα επικράτησε εύκολα της αξιόμαχης αλλά υποδεέστερης Εφές, χάρη στην πολύ καλή άμυνα αλλά και το εξαιρετικό παιχνίδι των ψηλών της που κάρφωσαν αρκετές φορές την αντίπαλη ρακέτα. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι Ντάνστον, Μπέγκιτς, Πέτγουεϊ πέτυχαν 12, 10 και 9 πόντους αντίστοιχα, συνολικά δηλαδή 31 πόντους από τους 78 που πέτυχε όλη η ομάδα. Τα μέγιστα για την κατάκτηση της νίκης προσέφερε και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο προσόν της διείσδυσης στην αντίπαλη ρακέτα και σκόραρε σχεδόν σε όλα τα lay up που επιχείρησε προχθές το βράδυ κόντρα στην κακή άμυνα των παιχτών της Εφές. 

Στο αντίπαλο δέος και στον Παναθηναικό, όμως τα πράγματα δεν κύλησαν καλά στην έδρα της Μάλαγας (Μartin Capera), καθώς η ομάδα του Πεδουλάκη έχασε με 87-71. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πραγματοποίησαν ένα καλό πρώτο ημίχρονο στο οποίο βρισκόταν κοντά στο σκορ με την ομάδα του Πλάθα. Στο δεύτερο δεκάλεπτ,ο χάρις και το εκπληκτικό στατιστικό του Κάρι 4/4 τρίποντα, οι "πράσινοι" πήραν μια σημαντική διαφορά, αλλά η κακή άμυνα στην περιφέρεια σε συνδυασμό με αρκετά τρελά σουτ των Ισπανών στοίχησαν στον Παναθηναϊκό μια οδυνηρή ήττα από μια μέτρια ομάδα. Το παιχνίδι κρίθηκε στο 4ο δεκάλεπτο, εκεί που ο Παναθηναϊκός ξέμεινε από δυνάμεις και η άμυνά του δεν μπόρεσε να περιορίσει την ευστοχία στα σουτ των παικτών του Πλάθα (15/27 τρίποντα). Μεγάλη απουσία για τον Παναθηναϊκό προχθές ήταν ο Γκιστ, ο Αμερικανός σέντερ που μαζί με τον Λάσμε αποτελούν ένα πολύ δυνατό δίδυμο κάτω από τη ρακέτα. Η απουσία του λόγω τραυματισμού σε συνδυασμό με την επιθετική άμυνα που παίζει κόστισαν σημαντικά την ήττα στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. 

Οι δύο "αιώνιοι" σε λιγότερο από μια βδομάδα θα δώσουν το καθορισμένο ραντεβού τους σε ένα πολύ δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι και για τους δύο. Ο Παναθηναϊκός καλείται, να ανασυνταχθεί, να παίξει πιο επιθετική άμυνα στη περιφέρεια και να βρει λύσεις κάτω από τη ρακέτα εκεί που πέρα του Λάσμε, οι Φώτσης, Μπατίστ δεν μπορούν να συνεισφέρουν πολλούς πόντους. Αντίστροφα ο Ολυμπιακός μετά το σερί των 3 νικών δεν πρέπει να χαλαρώσει και να αναπαυθεί. Οφείλει η ομάδα του Μπαρτζώκα, να αποβάλει την ταμπέλα των losers στο ΟΑΚΑ, να παίξει καλή άμυνα, αλλά κυρίως να μην επιλέξει ένα μονότονο επιθετικό παιχνίδι με πολλά σουτ από τα 6,75 αλλά να χτυπήσει την άμυνα του Παναθηναϊκού μέσα στη ρακέτα, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες για νίκη.

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Top-16 7980654065695796304

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item