Πέταξε στους αιθέρες ο Λαβιλενί (vid)

Το "στοιχειωμένο" παγκόσμιο ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμκα κατέρριψε το Σάββατο στο μίτινγκ του Ντόνεσκ της Ουκρανίας ο Γάλλος Ολυμπ...

Το "στοιχειωμένο" παγκόσμιο ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμκα κατέρριψε το Σάββατο στο μίτινγκ του Ντόνεσκ της Ουκρανίας ο Γάλλος Ολυμπιονίκης Ρενό Λαβιλενί στο άλμα επί κοντώ.


ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Λαβιλενί ξεπέρασε τα 6.16μ. και κατέρριψε έπειτα από 21 χρόνια (21/2/93) το ρεκόρ των 6.15μ. του Μπούμκα, μπροστά στα μάτια του "τσάρου των αιθέρων", ο οποίος βρισκόταν στο στάδιο.

Στις 31 Ιανουαρίου ο Λαβιλενί είχε πετύχει τη δεύτερη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών με 6,08μ. Ο Γάλλος έδωσε έναν ιστορικό αγώνα και δοκίμασε ακόμα να ξεπεράσει και τα 6,21μ. Ωστόσο, η προσπάθειά του δεν ήταν πετυχημένη.

Ο 27χρονος Λαβιλενί είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος, έχει δύο χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου, τρία στις αντίστοιχες διοργανώσεις του κλειστού, ενώ σε παγκόσμια πρωταθλήματα μετράει δύο χάλκινα και ένα ασημένιο στον ανοιχτό στίβο και ένα χρυσό στον κλειστό. 

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως το παγκόσμιο ρεκόρ επιστρέφει σε γαλλικά χέρια 30 χρόνια μετά το 5.91 του Τιερί Βινιερόν. Την ίδια χρόνια, το έσπασε ο Σεργκέι Μπούμπκα και για τα επόμενα δέκα χρόνια ανέβαζε την επίδοση πόντο πόντο μέχρι το 1994 και τα 6.14. Στο meeitng του Ντόνεσκ ο Λαβιλενί πηρέ την "εκδίκηση" του για τον συμπατριώτη του Βινιερόν.


Φώτης Γιαννακόπουλος

Related

Nightly Notables 4411984921448994199

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item