Επιστρέφει σήμερα με ματσάρες το Τσάμπιονς Λιγκ!

Επιτέλους, αρχίζει ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ! Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση βρίσκεται στη "φάση των 16" και αναμένεται να μας ...

Επιτέλους, αρχίζει ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ! Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση βρίσκεται στη "φάση των 16" και αναμένεται να μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Το Φάουλ-Γκολ σας παρουσιάζει τα δύο σημερινά ζευγάρια, Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρσελόνα και Μπάγερ Λεβερκούζεν - Παρί Σεν Ζερμέν.


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ

Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το αποψινό αυτό παιχνίδι θα ταίριαζε σε φάση ημιτελικών ή ακόμα και τελικού Τσάμπιονς Λιγκ. Δυστυχώς όμως, μια από τις δύο αυτές σπουδαίες ομάδες δεν θα συνεχίσει στους "8" του θεσμού. 

Στα ιστορικά του αποψινού ματς αξίζει να παραθέσουμε τους τίτλους των δύο ομάδων, καθώς δεν έχουν ξανασυναντηθεί στο ευρωπαϊκό παρελθόν τους. Η Μπαρτσελόνα αρχικά, που βάσει ιστορίας και τίτλων είναι και το μεγάλο φαβορί για αυτά τα δύο ματς, έχει κατακτήσει 4 φορές το Τσάμπιονς Λίγκ (1992, 2006, 2009, 2011), ενώ οι "πολίτες" σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν κατακτήσει μόνο ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1970. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που μας ενδιαφέρει όλους, οι δύο ομάδες το περασμένο σαββατοκύριακο επικράτησαν νικηφόρα στις αναμετρήσεις τους. Αναφορικά με την πλευρά της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αγωνίστηκε κόντρα στη Τσέλσι για το FA Cup, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι οι παίκτες του Πελεγρίνι πήραν μια άτυπη ρεβάνς και την κέρδισαν 2-1 παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα αν και είχε εύκολο έργο κόντρα στην αδύναμη Ράγιο Βαγιεκάνο, έκανε επίδειξη δύναμης και κέρδισε με το εμφατικό 6-0, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. 

Οι δύο ομάδες φέτος έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, αλλά το ρόστερ τους και η δυναμική τους είναι αναμφισβήτητη. Οι "μπλαουγκράνα" προπορεύονται στο ισπανικό πρωτάθλημα αν και βρίσκονται σε ισοβαθμία με Ρεάλ και Ατλετικό Μαδρίτης (60 βαθμοί). Η ομάδα του Μαρτίνο φέτος ξεκίνησε καλά τη σεζόν. Ύστερα όμως από τον αναπάντεχο τραυματισμό του Μέσσι και τη δίμηνη απουσία του, αντιμετώπισαν προβλήματα τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, στο οποίο δείχνουν αρκετά ευάλωτοι καθώς ο Πουγιόλ έχει μεγαλώσει αρκετά, ενώ οι Μπαρτρά και Μασκεράνο δεν αποτελούν σταθερές και έμπιστες αμυντικά λύσεις. 

Οι "Citizines" φέτος ξεκίνησαν ένα εντυπωσιακό σερί νικών στο "City of Manchester" και παρουσίασαν ένα πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο, το οποίο είχε χημεία και αρμονία σε όλες τις γραμμές. Μεγάλα ατού φέτος για την ομάδα του Πελεγρίνι έχουν αποδειχθεί ο Αγουέρο στην επίθεση, που θα είναι και ο μεγάλος απών για το αυριανό παιχνίδι, και ο Φερναντίνιο (θα παίξει τελικά), που λύνει και δένει στο κέντρο του γηπέδου. Τελευταία όμως το σύνολο του Πελεγρίνι περνάει μια αγωνιστική κρίση μετά και την εντός έδρας ήττα από την Τσέλσι, καθώς πλέον οι "Πολίτες" βρίσκονται στην 3η θέση της Premier League με 54 βαθμούς. 

Στους ομίλους οι δύο ομάδες πέρασαν εύκολα στους "16" του θεσμού, αν και τερμάτισαν σε διαφορετικές θέσεις. Οι Καταλανοί στον 8ο όμιλο αγωνίστηκαν κόντρα σε Μίλαν, Άγιαξ, Σέλτικ και κατέλαβαν την πρώτη θέση με 13 βαθμούς. Οι Βρετανοί στον 4ο όμιλο βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις Μπάγερν Μονάχου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Βικτόρια Πλζεν και κατέλαβαν τη 2η θέση με 15 βαθμούς σε ισοβαθμία χάνοντας στα γκολ την πρωτιά από τους πρωταθλητές Ευρώπης (του νίκησαν εκτός με 2-3). 

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η αποψινή μάχη θα έχει χαρακτήρα τελικού και θα μονοπωλήσει το φίλαθλο ενδιαφέρον. Η Σίτυ έχει αποδείξει στην έδρα της ότι μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο, εφόσον καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα μπορεί να μην είναι η ομάδα που ήταν προ τριετίας αλλά οι Μέσσι, Τσάβι, Ινιέστα έχουν την ποιότητα αλλά και την τεράστια εμπειρία για να κάνουν τη διαφορά στα μεγάλα παιχνίδια. 

Μεγάλο ερώτημα για το σημερινό αγώνα είναι το προς τα πού θα κυλήσει η κατοχή της μπάλας και ο ρυθμός του παιχνιδιού. Οι πιθανότητες για τις δύο ομάδες είναι μοιρασμένες αν και η Μπαρτσελόνα λόγω εμπειρίας και ομοιογένειας, έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Αφετέρου όμως το απρόβλεπτο καμιά φορά ξαφνιάζει.

Επιμέλεια: Πάνος Νικολακόπουλος

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Επιστροφή μετά από 2,5 μήνες στο Τσάμπιονς Λιγκ και για τις Μπάγερ Λεβερκούζεν και Παρί Σεν Ζερμέν, που τίθενται απόψε αντιμέτωπες στο "Bay Arena" για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Σε τρεις εβδομάδες (12/3) στο "Παρκ Ντε Πρενς" ο επαναληπτικός.

Οι "ασπιρίνες" βρίσκονταν σε πολύ καλό μομέντουμ αλλά παρουσιάζουν μια κάμψη, μετά και από το 1-2 στο ντέρμπυ με τη Σάλκε. Το σύνολο του Σάμι Χίπια εμφανίζεται βέβαια πολύ πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρυσι, κάτι που φαίνεται και στο γρήγορο παιχνίδι τους με εναλλαγή στο transition και αντεπιθέσεις με τη μία. Στους "16" πέρασαν από τον 1ο όμιλο με 10 βαθμούς και σοβαρή σχετικά παρουσία, με μόνη εξαίρεση την "παραφωνία" του 0-5 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ντεμπούτο για τον Γκουαντράντο στη διοργάνωση, σημαντικές πάντως οι απουσίες των Τσαν και Ντερντιγιόκ.

Οι Παριζιάνοι από την άλλη, μοιάζουν πλέον ως το ακλόνητο φαβορί για την κούπα του "Σαμπιονά", αφού πέρασε αλώβητη και από την έδρα της Μονακό και κρατάει τη διαφορά σταθερά στο +5. Ενισχυμένοι και με την έλευση του μέσου Γιοάν Καμπάιγ (16 εκατ. ευρώ), αισιοδοξούν σε μια πορεία και φέτος στο θεσμό. Για τελικό όπως έχει πει ο Μάξγουελ δεν ξέρουμε, όμως το αυριανό τεστ σε μια δύσκολα έδρα, έχοντας απόντες τους Ζαλέ, Καμαρά και Καβάνι, είναι μια καλή δοκιμασία για την ομάδα του Λοράν Μπλάν, που πέρασε ως πρώτη από τον 3ο όμιλο, μαζί με τον Ολυμπιακό, με 14 πόντους και δείχνοντας κατά διαστήματα ιδιαίτερα "τρομακτική".

Γενικότερα, αναμένεται ένα περίεργο παιχνίδι, που εξαρτάται κυρίως από το πώς θα μπει στον αγωνιστικό χώρο η Μπάγερ. Ίσως προσπαθήσει να κλέισει διαδρόμους και να παίξει πιο συντηρητικά κόντρα στους ασφαλώς ποιοτικότερους Γάλλους. Το timing πάντως ευνοεί για ένα ανοιχτό ματς στο οποίο μπορεί να μπουν αρκετά τέρματα, αφού και οι δυο άμυνες έχουν τα θεματάκια τους.

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Related

Nightly Notables 4773470509126855592

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item