Βραζιλία: Θέλουμε να ζήσουμε, όχι να παίξουμε μπάλα!

 TOY ΦΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  "Θέλουμε να ζήσουμε και όχι να παίξουμε μπάλα" είναι το βασικό σύνθημα των διαδηλωτών στη Βραζ...


 TOY ΦΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

"Θέλουμε να ζήσουμε και όχι να παίξουμε μπάλα" είναι το βασικό σύνθημα των διαδηλωτών στη Βραζιλία. Λίγους μήνες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, η χωρά της σάμπα βασανίζεται από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. 

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο καθώς και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας πλήθος κόσμου έχει ξεσηκωθεί για τη δαπάνη των τεράστιων χρηματικών ποσών για τη διοργάνωση του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου και την αύξηση των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, σε μια χώρα που η ανεργία έχει χτυπήσει "κόκκινο", ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν υπάρχει και η παράνομη πορνεία, κυρίως από τις μικρές ήδη ηλικίες έχει αυξηθεί κατακόρυφα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί για την τελευταία περίπτωση εκείνο της πορνείας. Εκστρατεία έχει ξεκινήσει από σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας από το χώρο της "στρογγυλής θεάς" προς εκείνους που θα επισκεφτούν το καλοκαίρι τη χώρα ώστε εκείνοι να μη συμβάλουν στην έκδοση ανήλικων παιδιών.

Μακάρι η κυβέρνηση της Βραζιλίας να βρει λύση προκειμένου και το Μουντιάλ να διεξαχθεί κάτω από ομαλές συνθήκες και κυρίως η ζωή των πολιτών να γίνει πιο ανθρώπινη.

Related

Social Spy 9035758597348956001

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item