Champions League: Ο πόλεμος των Ρόδων

... ή αλλιώς των γαλαζοαίματων. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το παιχνίδι της Σάλκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο θα κλείσει την...

... ή αλλιώς των γαλαζοαίματων. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το παιχνίδι της Σάλκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο θα κλείσει την αυλαία του α' γύρου της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Βασιλικοί μπλε κόντρα στη Βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.


Και οι δύο ομάδες, στην παρούσα φάση, δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και με τα ατού τους (Ντράξλερ και Μπόατενγκ, Ρονάλντο και Μπενζεμά αντίστοιχα) να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, και ως εκ τούτου αναμένεται να παρακολουθήσουμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι το βράδυ της Τετάρτης.

Πάμε όμως να ρίξουμε μία ματιά στο πώς έφτασαν έως εδώ οι δυο τους. Η Σάλκε ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον πέμπτο όμιλο στις 18 Σεπμεβρίου, υποδεχόμενη στο "Βέλτις Αρίνα" τη Στεάουα Βουκουρεστίου του Παντελή Καπετάνου, της οποίας επικράτησε εύκολα με 3-0. Ακολούθησε η δύσκολη νίκη επί της Βασιλείας με 1-0 στην Ελβετία. Όμως μετά την ήττα με 3-0 από την Τσέλσι και τη χωρίς γκολ ισοπαλία στο Βουκουρέστι, έκανε τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βασιλεία, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έτσι, οι παίκτες του Γενς Κέλλερ, κερδίζοντας 2-0 τη Βασιλεία στο Γκεζελκίρχεν, προκρίθηκαν ως δεύτεροι στον όμιλο πίσω από την Τσέλσι.

Από την άλλοι, οι Ισπανοί πρωτευουσιάνοι θέλησαν από την αρχή να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό σο δεύτερο όμιλο, επικρατώντας μέσα στην Πόλη της Γαλατασαράι με 1-6! Τελείωσε τον όμιλο αήττητη, με 5 νίκες και μία ισοπαλία (2-2 στο Τορίνο με τη Γιουβέντους), στρογγυλοκαθήμενη έτσι με σχετική άνεση στην κορυφή του ομίλου με τον πρώτο σκόρερ της πρώτης φάσης, Κριστιάνο Ρονάλντο, να πετυχαίνει ρεκόρ με 9 γκολ από τα 20 των Μαδριλένων, δηλαδή περίπου το 45% των τερμάτων της.

Προϊστορία

Για την Ιστορία, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίξει 52 ευρωπαϊκά παιχνίδια ενάντια σε 10 διαφορετικούς γερμανικούς συλλόγους, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σάλκε.

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά στη φάση των "16" της διοργάνωσης, επίτευγμα που σημειώνει ο σύλλογος για πρώτη φορά στην ιστορία του. Όμως, οι Βασιλικοί Μπλε στις 11 τελευταίες αναμετρήσεις τους απέναντι σε ισπανικό σύλλογο μετρούν μόλις 2 νίκες και 5 ήττες. Συνολικά έχει αντιμετωπίσει Ισπανούς 23 φορές, μετρώντας 7 νίκες, 7 ισοπαλίες και 9 ήττες, εκ των οποίων οι 5 νίκες, οι 2 ισοπαλίες και οι 4 ήττες είναι στην κοιλάδα του Ρουρ. Τελευταία της νίκη σε ισπανικό έδαφος ήταν το εμφατικό 0-3 επί της Εσπανιόλ για τους "32" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 2005/06.

Τα τελευταία τρία χρόνια, έχει αντιμετωπίσει δύο φορές ισπανική ομάδα σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Την περίοδο 2010/11 στους "16" πάλι του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετώπισε τη Βαλένθια, την οποία απέκλεισε με συνολικό σκορ 4-2 (1-1 εκτός, 3-1 εντός), ενώ την επόμενη χρονιά, για τα προημιτελικά του Europa League, τέθηκε αντιμέτωπη με τη μετέπειτα φιναλίστ Ατλέτικ Μπιλμπάο χάνοντας 2-4 στην έδρα τους και φέρνοντας 2-2 στον επαναληπτικό.

Η Ρεάλ, από την άλλη, σε 25 επισκέψεις της στη Γερμανία έχει φύγει μόνο μία φορά με τη χαρά της νίκης (!), έχοντας χάσει 18 φορές με τελευταία ήττα το 4-1 από την Ντόρτμουντ στα ημιτελικά του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ στο "Signal Iduna Park". Μοναδική νίκη της Ρεάλ σε γερμανικό έδαφος κόντρα σε ομάδα της χώρας είναι το 2-3 στο "Bayarena" επί της Λεβερκούζεν στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2000/01.

Επίσης, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1959, η Ρεάλ κέρδισε τη γαλλική Ρεμς στο Νεκαρστάντιον της Στουτγκάρδης με 2-0, ενώ έχει κερδίσει συνολικά τρεις τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης με αντίπαλο γερμανική ομάδα. Το 1960 νίκησε 7-3 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1986 με συνολικό σκορ 5-3 σε διπλούς αγώνες πήρε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κόντρα στην Κολωνία, ενώ το 2002 κατέκτησε το (τελευταίο της μέχρι σήμερα) Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας 2-1 της Μπάγερ Λεβερκούζεν στον τελικό.

Επιμέλεια: Γιώργος Ρουμελιώτης

Related

Champions League 1318615811815897201

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item