Champions League: Γαλατασαράι - Τσέλσι, με τα βλέμματα στραμμένα στον Ντρογκμπά

Το "Turk Telecom Arena" θα φιλοξενήσει απόψε ένα όχι τόσο εμπορικό αλλά αρκετά ενδιαφέρον αγώνα για τους "16" του Τσαμ...

Το "Turk Telecom Arena" θα φιλοξενήσει απόψε ένα όχι τόσο εμπορικό αλλά αρκετά ενδιαφέρον αγώνα για τους "16" του Τσαμπιόνς Λιγκ. Η Γαλατασαράι θα υποδεχθεί την Τσέλσι, σε ένα ματς που φαντάζουν φαβορί οι Λονδρέζοι, αν και η πορεία των Τούρκων στους ομίλους μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να είναι. 


Η ομάδα του Μαντσίνι και των πολύ μεγάλων παικτών (Σναίντερ, Ντρογκμπά, Εμπουέ, Αλτιντόπ κλπ) κατάφερε σε έναν δύσκολο όμιλο (Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους Κοπεγχάγη) να τερματίσει δεύτερη πίσω από "Βασίλισσα" και συγχρόνως έστειλαν στο ταπεινό και άσημο Europa League τη "Μεγάλη Κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους. Επιπλέον, η Γαλατασαράι συγκαταλέγεται στις ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση με λίγους βαθμούς, 7 συνολικά, 1 παραπάνω από τη Γιουβέντους. Παρόλα αυτά, οι Τούρκοι θέλουν να παλέψουν για την πρόκριση στους "8", καθώς οι μεγάλες μεταγραφές έχουν φέρει εξίσου μεγάλες προσδοκίες στην ομάδα του Μαντσίνι. 

Η Τσέλσι αντίθετα θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, παίρνοντας ένα σημαντικό αβαντάζ για τη ρεβάνς. Η ομάδα του Μουρίνιο πήρε εύκολα την πρόκριση της στου "16" σε έναν όμιλο με ανίσχυρες δυναμικά ομάδες εκτός της Σάλκε (Σάλκε, Βασιλεία, Στέαουα Βουκουρεστίου). Οι Λονδρέζοι τερμάτισαν στην 1η θέση με 12 βαθμούς. Φέτος η Τσέλσι είναι αρκετά ανταγωνιστική στη Πρέμιερ Λίγκ, καθώς βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 60 βαθμούς. Σίγουρα όμως ο Μουρίνιο και οι παίκτες του έχουν τη φιλοδοξία να φτάσουν όσο μακριά γίνεται και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αν και όπως έχει δηλώσει η ομάδα του θα είναι ακόμα καλύτερη και έτοιμη του χρόνου, ώστε να παλέψει για όλους τους τίτλους. 

Ένα αξιομνημόνευτο στοιχείο που αξίζει να παραθέσουμε σχετικά με τη σημερινή αναμέτρηση είναι ότι Ιβοριανός επιθετικός Ντιντιέ Ντρογκμπά θα αγωνιστεί ενάντια στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, αγάπησε και αγαπήθηκε όσο ποτέ. Ο Ντρογκμπά κόντρα στην Τσέλσι για πρώτη φορά. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, θα βιώσει ένα αρκετά περίεργο συναίσθημα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. 

Προϊστορικά οι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους πριν 15 χρόνια (1999-2000) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι των Ζόλα, Φλο, Αμπροζέτι κ.α. να επικρατεί εκτός έδρας με 5-0 και εντός έδρας με 1-0 της Γαλατασαράι, που εκείνη τη σεζόν θα καταλάβει την 3η θέση στον όμιλο και θα ξεκινήσει μια ξέφρενη πορεία προς την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στα πέναλτι επί της Άρσεναλ στην Κοπεγχάγη.

Εν κατακλείδι, το σημερινό παιχνίδι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, γιατί και οι δύο ομάδες έχουν ως στόχο να συνεχίσουν στο θεσμό, έχοντας επενδύσει αρκετά χρήματα για υψηλές διακρίσεις. Ο Μουρίνιο και η Τσέλσι είναι το φαβορί, έχουν το προβάδισμα και πάνε για την πρόκριση από απόψε. Αντίθετα, ο Μαντσίνι και η Γαλατά πάνε για το θετικό αποτέλεσμα και την έκπληξη.

Επιμέλεια: Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Champions League 9098555282924738728

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item