Champions League: Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Το μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς (... μέχρι τον επόμενο!) δίνει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσ...

Το μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς (... μέχρι τον επόμενο!) δίνει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των 3 Κυπέλλων Πρωταθλητριών και 20 πρωταθλημάτων Αγγλίας. Οι δυο ομάδες αναμετρώνται ξανά μετά από 12 χρόνια, και από τότε έχουν αλλάξει για αμφότερες αρκετά πράγματα.


Ο γηπεδούχος σήμερα Ολυμπιακός επιστρέφει, μετά το 2010 και τα ματς με την Μπορντό, σε νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Με μια σχετικά ευνοϊκή για τα μέτρα του κλήρωση, δεν έχασε την ευκαιρία και πέρασε με καλή παρουσία από τον 3ο όμιλο (με Παρί, Μπενφίκα, Άντερλεχτ). Γενικά τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή πορεία στους όμιλους (9, 9, 10 βαθμοί τα τελευταία 3 χρόνια αντίστοιχα), τα νοκ-άουτ όμως είναι κάτι άλλο και απαιτούν επομένως και διαφορετική διαχείριση. Με το πρωτάθλημα να έχει ουσιαστικά κριθεί εδώ και καιρό, οι Πειραιώτες, πατώντας κάπως το φρένο στα τελευταία παιχνίδια, έχουν προετοιμαστεί σχολαστικά για τα δυο ματς-φωτιά με τους πρωταθλητές Αγγλίας. Ό,τι ομάδα και να κατεβάσει ο Μίτσελ, το σίγουρο είναι πως θα τα δώσει όλα: ό,τι παραπάνω πετύχει θα είναι μπόνους για τη φετινή του εμφάνιση.

Από τη μερία τους, οι "κόκκινοι διάβολοι", στη μετά-Φέργκιουσον εποχή, έχουν τα δικά τους προβλήματα, παραμένουν όμως και πάλι το φαβορί του ζευγαριού. Βρισκόμενοι αισίως στην 7η θέση της Πρέμιερ, εκτός Κυπέλλου και Λιγκ Καπ, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το μόνο "αποκούμπι" που τους έχει μείνει. Στους "16" πέρασαν αήττητοι από τον 1ο όμιλο έχοντας 14 βαθμούς (με Λεβερκούζεν,Σαχτάρ,Σοσιεδάδ). Δεν λέμε ασφαλώς ότι πάνε να το πάρουν, αλλά θα το παλέψουν και όπου φτάσουν. Το σύνολο του Ντέιβιντ Μόις φτάνει πάνοπλο στον Πειραιά (μόνο ο Χουάν Μάτα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής) και φαίνεται, κυρίως από τις δηλώσεις του Ράιαν Γκίγκς να μην υποτιμούν τον αντιπαλό τους, κάτι που επί Σερ Άλεξ θα ήταν δεδομένο. Με τις φετινές εμφανίσεις βέβαια και τα... αρνητικά ρεκόρ που έχουν σπάσει, μάλλον δεν είναι σε φάση να υποτιμήσουν κανέναν!

Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι οι δυύ σύλλογοι ήταν στις 23/10/2002, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται τότε στη Ριζούπολη (2-3). Οι Άγγλοι έχουν το απόλυτο σε 4 παιχνίδια (12-2 τα γκολ), όμως στο "Καραϊσκάκης" οι Πειραιώτες τα έχουν πάει αρκετά καλά με ομάδες από τη Γηραιά Αλβιώνα: 1-0 τη Λίβερπουλ, 0-0 με Τσέλσι, 3 νίκες με Άρσεναλ (1-0, 3-1, 2-1).

Βάσει λογικής, θα δούμε πιθανώς ένα "κλειστό" παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός θα ψάξει πρωτίστως το μηδέν πίσω αλλά και η Γιουνάιτεντ ίσως μπει επιφυλακτικά φοβούμενη κάποια "εκρηκτική" έκπληξη, όπως πχ. με την Παρί στο πρώτο ημίχρονο της πρεμιέρας. Μπορεί να παίξει το ρόλο της η έδρα, όχι όμως καθοριστικό αν ο Μίτσελ δεν πάει σε ένα προσεκτικό σετ τακτικής με σκοπό να "χαλάσει" και λίγο το παιχνίδι των αντιπάλων, ιδίως του διδύμου Ρούνεϊ-Φαν Πέρσυ. 

Αν έχει ελπίδες ο "Θρύλος"; Όχι τεράστιες, όμωςν σίγουρα κανείς δεν πάει στη μάχη σκεπτόμενος πως θα ηττηθεί.

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Related

φάση των 16 6325672825046876710

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item