Champions League: Ζενίτ-Ντόρτμουντ, το ορεκτικό

Ο αγώνας της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με την Μπορούσια Ντόρτμουντ θα διεξαχθεί στις 19:00 ώρα Ελλάδος και θα αποτελέσει το ορεκτικό, πριν τ...

Ο αγώνας της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με την Μπορούσια Ντόρτμουντ θα διεξαχθεί στις 19:00 ώρα Ελλάδος και θα αποτελέσει το ορεκτικό, πριν το κυρίως πιάτο του Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Κακά τα ψέματα, με άκρο σεβασμό απέναντι και στις δύο ομάδες, το ζευγάρι τους είναι ίσως το λιγότερο εμπορικό της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι το σημερινό ματς δεν έχει ενδιαφέρον. Κάθε άλλο, μιας και θα είναι και η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Μαζεύοντας μόλις έξι βαθμούς (!) στον έβδομο όμιλο (με Ατλέτικο, Πόρτο και Αούστρια), η Ζενίτ σημείωσε ρεκόρ λιγότερων πόντων ομάδας που προκρίνεται στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, φάση στην οποία θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά τα προπέρσινα ματς με την Μπενφίκα (3-2 εντός, 2-0 εκτός). Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι θα έχει όλα τα βέλη στη φαρέτρα του, ακόμη και τον νεοαποκτηθέντα Ροντόν, ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εικόνα της ομάδας του, η οποία έχει να παίξει επίσημο αγώνα από τις 11 Δεκεμβρίου! Και αυτό, διότι στη Ρωσία το πρωτάθλημα έχει διακοπεί λόγω του χειμώνα. Ένα πρωτάθλημα, στο οποίο η Ζενίτ προελαύνει παρέα με την Λοκομοτίβ Μόσχας (από 40 βαθμούς).

Στον αντίποδα, η φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, κατάφερε να προκριθεί ως 1η από τον έκτο όμιλο του "θανάτου", κερδίζοντας στην τριπλή ισοβαθμία (12 βαθμοί) τις Άρσεναλ και Νάπολι (η άλλη ομάδα ήταν η Μαρσέιγ). Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν διανύει την καλύτερη σεζόν τους, ωστόσο βρίσκονται στους "16" και έχουν βάσιμες πιθανότητες να περάσουν στα προημιτελικά. Δύσκολη η αποστολή τους πάντως εκ των πραγμάτων στο "Πετρόφσκι" όπου τους Γερμανούς τους περιμένει πολύ κρύο. Συν τοις άλλοις, Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Μπέντερ και Μπλαστσικόφσκι έχουν τεθεί νοκ-άουτ, ενώ Χούμελς και Λεβαντόφσκι θα κριθεί σήμερα το αν θα παίξουν! Πολλές και σημαντικές απουσίες, λοιπόν, για τους Βεστφαλούς.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00, όπως ακριβώς είθισται στους ευρωπαϊκούς αγώνες στη Ρωσία. 


Επιμέλεια: Μάριος Μάντζος

Related

φάση των 16 3160986951967652264

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item