Match Analysis: Εξαιρετικός στην άμυνα, σπάταλος μπροστά ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός για ακόμη ένα παιχνίδι αδίκησε τον εαυτό του και γνώρισε χθες την ήττα μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ από την Μπαρσελόνα του Κώσ...

Ο Παναθηναϊκός για ακόμη ένα παιχνίδι αδίκησε τον εαυτό του και γνώρισε χθες την ήττα μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ από την Μπαρσελόνα του Κώστα Παπανικολάου με 56-63.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

Οι "πράσινοι" βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 13 πόντους, όμως συνεχώς "ψαλίδιζαν" τη διαφορά στους 4 με 5 πόντους. Σε εκείνα όμως τα σημεία, σπαταλούσαν κατ' επανάληψη τις ευκαιρίες που είχαν, κάνοντας συνολικά 20 λάθη, που διατηρούσαν το προβάδισμα τη μεριά των Καταλανών. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο Ναβάρο τελείωσε το ματς με μόλις 1 πόντο (!), έχασαν με 56-63.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έβαλε το πρώτο καλάθι του παιχνιδιού, ωστόσο η Μπαρσελόνα, στηριζόμενη στη σφιχτή της άμυνα και στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας, κατάφερε να τρέξει ένα σερί 10-0. Ο Λόρμπεκ και ο Τόμιτς δεν σκόραραν απλά, αλλά άνοιγαν και διαδρόμους για τον Παπανικολάου (14 π.), με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε διψήφιο αριθμό (4-15).

Κάπου εκεί όμως οι "πράσινοι" άρχισαν να βρίσκουν λύση στην αντιμετώπιση του Τόμιτς, που τους επέτρεψε να απαντήσουν με ένα επιμέρους 10-4 και να μειώσουν στο -4 (14-18). Το πρόβλημα κάτω από τη ρακέτα μπορεί να είχε λυθεί, προέκυπτε όμως ένα άλλο που άκουγε στο όνομα Χουέρτας, ο οποίος με 2/2 δίποντα και 2/2 τρίποντα διατηρούσε το προβάδισμα στην κατοχή των φιλοξενουμένων. Τα τρίποντα των Ματσιούλις (2), Φώτση και Κάρρυ έβαλαν σε θέση ισχύος τον Παναθηναϊκό, 23-22, αλλά με τη λήξη του δεκαλέπτου, η Μπαρσελόνα με καλάθι του Όλσεν πέρασε και πάλι μπροστά.

Ο ρυθμός που έδειχνε να αποκτά στο τέλος της πρώτης περιόδου ο Παναθηναϊκός εξαφανίστηκε, καθώς οι γηπεδούχοι υπέστησαν ένα επιθετικό black out που τους κράτησε χωρίς πόντο για ένα τετράλεπτο! Αυτό το γεγονός επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να τρέξουν ένα ακόμη σερί 10-0 (23-34) και να φτάσουν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Αυτή τη φορά, οι "πράσινοι" έδειχναν να μην μπορούν να βρουν λύση στην άμυνα, ενώ στην επίθεση, με 9 λάθη, 7/15 δίποντα και 5/13 τρίποντα, ο πονοκέφαλος του Αργύρη Πεδουλάκη μεγάλωνε. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ούτε ο Μπατίστ, ούτε ο Μαυροκεφαλίδης έδιναν τις λύσεις που περίμενε. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με την Μπαρσελόνα στο +12 (32-44).

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου βρήκαν τον Παναθηναϊκό μεταμορφωμένο προς το καλύτερο, ειδικά στην άμυνα, όπου κυριολεκτικά έπεφταν κορμιά. Οι "πράσινοι" άρχισαν να παίζουν κι εκείνοι ένα παιχνίδι επαφής, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μείνουν άσφαιροι για 4 λεπτά και οι γηπεδούχοι να μειώνουν σε 39-44 μετά από ένα σερί 7-0. Δύο συνεχόμενα λάθη του Γκιστ, ένα αχρείαστο κόψιμο στην κάθοδο της μπάλας και μία λανθασμένη επίθεσή του, διατήρησαν το +5 στους Καταλανούς, που με τους Ντόρσεϊ και Παπανικολάου έγινε και πάλι +9 (39-48). Η σφιχτή άμυνα όμως συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, με τους Λάσμε και Διαμαντίδη να παίρνουν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Παρά τις χαμένες ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός μείωσε στο -5 (47-52) με τη λήξη του γ' δεκαλέπτου.

Ένα "σκοτωμένο" τρίποντο στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, έδωσε βαθιά ανάσα στους Καταλανούς, που εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Παναθηναϊκού (15) δεν του επέτρεψαν να φτάσει σε απόσταση βολής. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Χουέρτας άρχισε να δίνει και πάλι λύσεις στην επίθεση (51-59) και μαζί με τον Παπανικολάου άνοιγαν την ψαλίδα. Οι γηπεδούχοι ωστόσο άρχισαν και πάλι να πλησιάζουν στο σκορ. Οι δύο βολές του Ματσιούλις 2:10 πριν το τέλος έκαναν το σκορ 56-62 και διατήρησαν τις ελπίδες του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως παρά το γεγονός ότι έβγαζε άμυνες, σπατάλησε άλλες δύο ευκαιρίες να μειώσει ακόμη περισσότερο και τελικά αυτό δεν έγινε ούτε στις τελευταίες επιθέσεις, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 56-63.

Ενα ''σκωτομενο''τριποντο στο ξεκινημα της τελευταιας περιοδου ,εδωσε βαθια ανασα στους Καταλανους ,που εκμεταλευομενη τα λαθη του Παναθηναικου (15) δεν του επετρεψαν να φτασει σε αποσταση βολης.Ποσω μαλλον απο τη στιγμη που ο Χουερτας αρχισε να δινει παλι λυσεις στην επιθεση (51-59) και μαζι με τον Παπανικολαου ανοιγαν την ψαλιδα ,οποτε οι γηπεδουχοι αρχιζαν να πλησιαζουν το σκορ (54-62).Οι δυο βολες του Ματσιουλις 2:10 πριν το τελος (56-62).διατηρησαν τις ελπιδες του Παναθηναικου,ο οποιος μπορει να εβγαζε αμυνες ,ομως σπαταλησε αλλες δυο ευκαιριες για να μειωσει ακομη περισσοτερο.Κατι που δεν ηρθε ουτε στις τελευταιες επιθεσεις,με αποτελεσμα να ερθει η ηττα με 56-63.


Τα δεκάλεπτα: 23-24, 32-44, 47-52, 56-63 

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5 (5 ριμπάουντ), Κάρι 3 (1), Μπατίστ, Φώτσης 9 (3), Ούκιτς 2, Λάσμε 13 (8 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 13 (5 ασίστ), Γκιστ, Ματσιούλις 11 (3) 

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 4, Σάδα 4, Χουέρτας 17 (2), Αμπρίνες 2, Ναβάρο 1, Παπανικολάου 14 (2), Όλεσον 5 (1), Λόρμπεκ 7 (1), Νάχμπαρ 5 (5 ριμπάουντ), Τόμιτς 4

Γιώργος Ρουμελιώτης

Related

Top-16 703392050991084039

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item