Η "Μπάρτσα" είναι εδώ!

MATCH ANALYSIS    ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα από τα λίγα, είχαν την Κυριακή την ευκαιρία να π...

MATCH ANALYSIS 

 ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 


Ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα από τα λίγα, είχαν την Κυριακή την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι ποδοσφαιρόφιλοι σε όλη την υφήλιο ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας. Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-4 [Μπενζεμά (2), Ρονάλντο - Ινιέστα, Μέσσι (3)]. Το κυριακατικο "ελ κλάσσικο" συγκαταλέγεται στα κορυφαία των τελευταίων 3 ετών. Πολλά τέρματα, πολλές ανατροπές, εντυπωσιακές φάσεις και "φωνές" για τη διαιτησία του Μαγιένκο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το ποδόσφαιρο που έπαιξαν και οι δύο ομάδες ήταν άξιο του ονόματος τους και της φανέλας που φοράνε, επιβεβαιώνοντας ότι παραμένουν εκ των κορυφαίων συλλόγων στο κόσμο. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι να πάρει μια σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Ρεάλ και να πλησιάσει στον πόντο (69 β.) την κορυφή, βάζοντας φωτιά στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφού πλέον απομένουν 8 αγωνιστικές, στις οποίες και οι 3 ομάδες (Ρεάλ, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα) έχουν αρκετές πιθανότητες να στεφθούν πρωταθλήτριες στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Οι "μπλαουγράνα" παρατάχθηκαν υπό της οδηγίες του Τάτα Μαρτινό με το καθαρό 4-3-3, με μία όμως σημαντική διαφορά την χρησιμοποίηση στα αριστερά της επίθεσης του Αντρές Ινιέστα, ο οποίος έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στη καριέρα του (ένα γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι), και όχι έναν εκ των Πέδρο, Σάντσες όπως είθισται. Οι Καταλανοί μπήκαν εξαρχής με τη θέληση να πάρουν το παιχνίδι, το οποίο μετά την απροσδόκητη ήττα από τη Βαγιαδολίδ, είχε αποκτήσει σημασία τελικού. Προηγήθηκαν νωρίς με τον Ινιέστα, έπειτα από ασίστ του Μέσσι και την εναλλαγή 24 μπαλιών (!) για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του Σέρχιο Λόπεθ. Για ακόμα όμως ένα παιχνίδι η ομάδα της Καταλονίας προδόθηκε από την κακή άμυνα της και κυρίως από τα λάθη του Μασκεράνο, ο οποίος σαφέστατα και είναι κατ' ανάγκη αμυντικός. Έχασε δύο φορές τον Μπενζεμά, ο οποίος και τιμώρησε εύκολα την εστία του Βαλντές. Παρόλο όμως, το γεγονός της ανατροπής του παιχνιδιού από την Ρεάλ, ο Μέσσι και η παρέα του κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν δις τους "μερένχες" και να πάρουν την νίκη, ύστερα από τον πέναλτι που κέρδισε ο Ινιέστα και μετέτρεψε σε γκολ ο Αργεντίνος άσος.

Η νίκη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι "μπλαουγκράνα" δέχονται αυστηρή και σκληρή κριτική, λόγω των κακών αποτελεσμάτων στην Πριμέρα (ήττες Βαλένθια, Βαγιαδολίδ), αλλά και λόγω της μη εμπιστοσύνης που δείχνει αρκετός κόσμος στνο προπονητή Τάτα Μαρτίνο. Οι Μέσσι, Ινιέστα, Τσάβι και Μπούσκετς πραγματοποίησαν εξαιρετικό παιχνίδι και κέρδισαν για ακόμα μια φορά τη μάχη του κέντρου και της κατοχής της μπάλας μαζί και με τις βοήθειες του Φάμπρεγκας.

Ο Μέσσι έγραψε ιστορία αφού έγινε, ο πρώτος σκόρερ σε "κλάσσικο" (21) και πραγματοποίησε το δεύτερο χατ-τρικ του σε ματς με τη Ρεάλ, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπαρσελόνα που πετυχαίνει 3 γκολ μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Η Μπαρτσελόνα κέρδισε, κυρίως επειδή το ήθελε περισσότερο αλλά και λόγω διαφοράς ποιότητας στο χώρου του κέντρου, καθώς και στο γεγονός ότι ο Μέσσι με τα 3 γκολ που πέτυχε και την 1 ασσίστ που έδωσε, θύμισε για ακόμα μια φορά ποιος είναι ο καλύτερος παίχτης στην υφήλιο.

Εν κατακλείδι, οι "μπλαουγκράνα" με την νίκη αυτή μπαίνουν γερά στη μάχη του τίτλου και τα δίνουν όλα για 3 τίτλους (Πρωτάθλημα, Τσαμπιονς Λιγκ, Copa Del Rey). Έχουν την ποιότητα να το υλοποιήσουν αλλά θα ήταν σε καλύτερη θέση ισχύος αν είχαν έναν πολύ καλό αμυντικό, ο οποίος θα συμπλήρωνε άψογα τον Πικέ. Του χρόνου είναι αναγκαίο να δαπανηθούν τα χρήματα για μια τέτοια μεταγραφή, η οποία και θα ενισχύσει τα μετόπισθεν.

ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Related

Match Analysis 5672834590130549712

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item