Τα πιο πικρά γενέθλια...

Το να περνάς άσχημα την ημέρα των γενεθλίων σου, μία ημέρα στην οποία θα έπρεπε να χαμογελάς και να νιώθεις ευτυχισμένος, είναι κάτι τ...


Το να περνάς άσχημα την ημέρα των γενεθλίων σου, μία ημέρα στην οποία θα έπρεπε να χαμογελάς και να νιώθεις ευτυχισμένος, είναι κάτι το εξαιρετικά λυπηρό. Και ο Άρης Θεσσαλονίκης δεν έχει απλά γενέθλια σήμερα. Είναι γενέθλια μοναδικά, που δεν θα ξανάρθουν, καθώς σήμερα συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής! 100 χρόνια πέρασαν από την 25η Μαρτίου του 1914, όταν 22 άνδρες υλοποίησαν σε καφενείο στη Ναυάρχου Βότση στη Θεσσαλονίκη την ιδέα της ίδρυσης του Άρη, τη στιγμή που η συμπρωτεύουσα είχε μόλις απελευθερωθεί από τον τούρκικο ζυγό.

Πέρυσι, τέτοια μέρα, ο Άρης "χαροπάλευε". Βρισκόταν πολύ κοντά στον υποβιβασμό στη Φούτμπολ Λιγκ. Με νύχια και με δόντια, ωστόσο, κατάφερε να σώσει την παρτίδα και όλοι έκαναν το σταυρό τους, ζητώντας από τον Παντοδύναμο να μην ξανάρθει τέτοια σεζόν.

Σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, ο Άρης δεν "χαροπαλεύει" πια. Είναι ήδη υποβιβασμένος, ενώ μόλις χθες απροστάτευτος δεν κατάφερε να πείσει για τη βιωσιμότητά του ως ΠΑΕ στο άρθρο 99. Και με αυτόν τον "μαύρο και άραχνο" τρόπο καλείται σήμερα να γιορτάσει τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του. Πόσο σκληρό και πόσο ειρωνικό;!

Η ομάδα που πριν από ελάχιστα χρόνια έπαιρνε διπλό στο "Βιθέντε Καλδερόν", έφτανε στον τελικό του Κυπέλλου και τερμάτιζε ψηλά στη βαθμολογία, περνά σήμερα τα πιο δύσκολα γενέθλια της ιστορίας της.

Την ίδια ώρα, το ανδρικό τμήμα μπάσκετ, ο "αυτοκράτορας", παραμένει στην Α1 όντας μακριά όμως από τις παλιές δόξες. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ έμεινε στην κατηγορία με τα... χίλια ζόρια, το ανδρικό τμήμα βόλεϊ είναι κάτι μεταξύ μεσαίας και μικρής δυναμικότητας ομάδα, ενώ το γυναικείο προσπαθεί να επανέλθει στην Α1. Για τα υπόλοιπα τμήματα, οι δυσκολίες είναι ασύλληπτες.

Οι φίλοι του Άρη αισθάνονται υπερήφανοι πάρα ταύτα. Γνωρίζουν την ιστορία της ομάδας τους και ξέρουν ποιος είναι ο Θεός του Πολέμου και τι μπορεί εκείνος να κάνει. Θα επιστρέψει, πιο δυνατός από πριν. Ο Άρης δεν πέθανε και δεν θα πεθάνει.

Έστω και υπό αυτή τη συγκυρία, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΗ!

Related

ποδόσφαιρο 6400720081268493774

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item