Αναστασίου: Περιόρισε και εκτέλεσε τον Ολυμπιακό

 ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Είναι πολλά εκείνα που καθιστούν τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ...


 ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Είναι πολλά εκείνα που καθιστούν τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ως μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του συλλόγου σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν έχει να κάνει τόσο με το εύρος. Και 0-1 να ερχόταν το παιχνίδι, πάλι θα ήταν μία τεράστια νίκη. 'Εχει να κάνει με το γεγονός ότι ο πιο φθηνός (σε ευρώ) Παναθηναϊκός βρήκε απέναντί του μία από τις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, τον πιο καλό τα τελευταία χρόνια Ολυμπιακό, και εμφανίστηκε στο Φάληρο πιο αντρίκια από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Ακομπλεξάριστα, χωρίς να είναι... κότες, όπως θα λέγαμε λαϊκά. Το "τριφύλλι" στο παρελθόν με πολύ καλύτερο ρόστερ τέτοια εμφάνιση στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου δεν είχε ξανακάνει (τουλάχιστον όχι πρόσφατα).

Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι αυτή η νίκη θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια της Ιστορίας. Απέδειξε περίτρανα ότι η φανέλα του είναι βαριά και πως μπάλα σε τέτοιους αγώνες δεν παίζουν τα ευρώ, όπως πολύ εύστοχα σημείωσε ο Ντάνιελ Πράνιτς. Αυτό το τεράστιο διπλό θα το θυμούνται για χρόνια οι "πράσινοι" και θα αποτελεί οδηγό κάθε φορά που εκείνοι θα πηγαίνουν στο Φάληρο για να παίξουν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μιας και είχαμε και τα βραβεία Όσκαρ τα ξημερώματα, θα μπορούσαμε να απονείμουμε ένα στον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος χθες έβαλε κυριολεκτικά τα γυαλιά σε όλους τους επικριτές του. Ο "Ολλανδός" διάβασε σα να έδινε... Πανελλήνιες το παιχνίδι του Ολυμπιακού και παρέταξε την ομάδα του με πρώτο μέλημα να "σβήσει" τα ατου του αντιπάλου και να χτυπήσει στην κόντρα, αφήνοντας έτσι την κατοχή συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων, μια κατοχή που όμως ήταν ανούσια.

Όλη η δουλειά, όπως καταλαβαίνετε και όπως θα είδατε χθες (όσοι το είδατε), έγινε στο χώρο του κέντρου. Οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κυκλοφορήσει την μπάλα, πράγμα το οποίο το κάνει πολύ καλά φέτος, ακόμη και στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κατέστρεψαν δηλαδή το πιο δυνατό τους σημείο, με τον Λαγό να ακολουθά παντού τον Τσόρι Ντομίνγκεζ και να μην τον αφήνει να πάρει ανάσα. Κάπως έτσι, οι "πράσινοι" ανάγκασαν τους "ερυθρόλευκους" να ψάξουν λύσεις από τα άκρα. Εκεί, όμως, οι Νάνο και Τριανταφυλλόπουλος, ενίοτε με τις βοήθειες των Πράνιτς και Αμπεντ, δεν επέτρεψαν σε Κάμπελ και Πέρες κατά βάση αλλά και στους Χολέβα και Σαλίνο (και Μανιάτη αργότερα) να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Καπίνο. Ειδικά ο Νάνο έκανε φοβερό ματς, εξαφανίζοντας τον Ζοέλ Κάμπελ, όπως ακριβώς είχε κάνει και στη Λεωφόρο στο 0-1 του α' γύρου.

Ο Ζέκα ήταν αληθινός αρχηγός, έτρεχε σε όλο το γήπεδο σαν διαβολεμένος, το ίδιο και ο Ατζαγκούν καθώς και ο Αμπεντ, με τους τρεις αυτούς συν τον Λαγό να πιέζουν πολύ ψηλά, αιφνιδιάζοντας τους Πειραιώτες.

Η άμυνα, παρότι δεν ενέπνεε εξ αρχής την απαραίτητη εμπιστοσύνη με τους Κουτρουμπή και Σίλντενφελντ (ηγέτης χθες), ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ντέρμπι, αν και το έργο της ήταν πιο εύκολο μετά τη λιποθυμία του Ολαϊτάν, μιας και ο Βαλντέζ ακόμη ψάχνεται, ενώ ο Καπίνο ήταν εκεί στις ελάχιστες φορές στις οποίες χρειάστηκε να επέμβει.

Αναφορικά με το επιθετικό κομμάτι, αυτό που αξίζει να τονισθεί είναι και το πιο σημαντικό. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ο Μπεργκ, ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Ολυμπιακού, με αφοπλιστική ψυχραιμία δίνει την ασίστ για το 0-1 του Πράνιτς και με ακόμη μεγαλύτερη σημειώνει το 0-2 στο 67' νικώντας κατά κράτος τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια, όχι τόσο όσον αφορά στο θέαμα (που κακά τα ψέματα δεν προσέφεραν) αλλά όσον αφορά στο τρέξιμο που έριξαν και το πάθος που έδειξαν. Ο Αναστασίου κέρδισε τη "μάχη" του πάγκου κόντρα στον Μίτσελ, στήνοντας το τέλειο πλάνο για το μεγάλο διπλό. Ο Παναθηναϊκός πάντως έδειξε να το θέλει περισσότερο. 

Η ψυχολογία των παικτών ήταν στα ύψη και προφανώς οι κουβέντες που έγιναν παραμονές του αγώνα ήταν καθοριστικές. Ίσως και το ενδεχόμενο να το πάρει αήττητος ο Ολυμπιακός, τη στιγμή που μόνο το ο Παναθηναϊκός το έχει καταφέρει αυτό, να ήταν ένα κίνητρο. Όπως και να 'χει, αυτό το 0-3 θα μείνει στην Ιστορία και δεν θα ξεχαστεί εύκολα από τους φίλους και των δύο ομάδων.

Υ.Γ.: Μην ξεχνάτε επίσης και τον αγώνα του α' γύρου στη Λεωφόρο. Ο Αναστασίου και εκεί ήταν άκρως διαβασμένος και είχε και πάλι περιορίσει πολύ τον Ολυμπιακό. Απλά εκεί μίλησε η κλάση του Μήτρογλου.

Μάριος Μάντζος

Related

Match Analysis 6171012806102159015

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item