Ολυμπιακός: Ένα σκληρό πάθημα, ένα καλό μάθημα

 ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Στο χθεσινό ντέρμπυ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός γνώρισε μια οδυνηρή ήττα (...


 ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Στο χθεσινό ντέρμπυ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός γνώρισε μια οδυνηρή ήττα (0-3) από τον Παναθηναϊκό, μια ήττα που θα μπορούσε κάποιος να την αποκαλέσει ένα γερό χαστούκι και μια ανώμαλη προσγείωση μετά τον θρίαμβο επί της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν, να κερδίσουν το χθεσινό ντέρμπυ αν και ήταν το φαβορί, λόγω έδρας αλλά και λόγω φόρμας. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, όπως συμβαίνει 9/10 φορές στο μπάσκετ. Για αυτό το λόγο και το ποδόσφαιρο είναι το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο.

Στα αγωνιστικά του ματς, η ομάδα του Αναστασίου ήξερε ότι οι παίκτες του ολυμπιακού θα έρχονταν με φόρα από τη μεγάλη νίκη κόντρα στους Άγγλους, γι' αυτό και προσπάθησε να πιέσει ψηλά να κερδίσει μπάλες και να χτυπήσει στην αντεπίθεση, όπως και έκανε. 

Ο Ολυμπιακός από την άλλη που είναι και ο μεγάλος χαμένος από το χθεσινό ντέρμπυ, παρουσιάστηκε αρκετά προβλέψιμος και κουρασμένος στην αναμέτρηση. Σε αυτό το σημείο, οι ευθύνες βαραίνουν και τον Μίτσελ. Σαφέστατα και άξιζε πολλά συγχαρητήρια για την πρόκριση τους "16" και τη νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ. Αλλά για να είμαστε πάντα αντικειμενικοί και επειδή δεν θέλουμε να χαϊδεύουμε αυτιά, χθες το βράδυ ο Ισπανός προπονητής δεν φρέσκαρε καθόλου την ομάδα, ενώ είχε επιλογές (Ιμπαγάσα, Σάμαρης, Μασάντο, Φουστέρ, Βαλντές). Οι "ερυθρόλευκοι" σε μεγάλο βαθμό επηρεάστηκαν από τη νίκη ενάντια στη Μάντσεστερ, άλλαξε η ψυχολογία τους και πίστευαν ότι και με το 50% της απόδοσής τους μπορούσαν να πάρουν τον ντέρμπυ με το Παναθηναϊκό. Όμως όσο πεσμένος αγωνιστικά για πρωταθλητισμό είναι ο Παναθηναϊκός, άλλο τόσο διψασμένος είναι για να κερδίσει ένα πολύ μεγάλο ντέρμπυ, που θα του δώσει ικανοποίηση, τόνωση του πρεστίζ του, αλλά και εμπειρία στους νέους ταλαντούχους παίκτες της ομάδας.

Ο Μίτσελ και η ομάδα του πλέον καλούνται να ανασυνταχθούν, να αναλογιστούν τα λάθη τους και να σηκωθούν στα πόδια τους. Είναι μια ευκαιρία όχι για απαξίωση και αποδοκιμασίες, αλλά για να διορθωθούν τα λάθη στα επόμενα δύο δύσκολα παιχνίδια που έρχονται (με ΠΑΟΚ και Μάντσεστερ). Αν οι "ερυθρόλευκοι" καταφέρουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ και επίσης ολοκληρώσουν το όνειρο για πρόκριση στους "8" στο Old Trafford, κανείς δεν θα θυμάται στο τέλος της χρονιάς τη χθεσινή βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό. Εξάλλου υπάρχει και το κύπελλο μπροστά μας, στο οποίο οι δύο κορυφαίες ομάδας της Super League, μπορεί να διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους.

Σαν επίλογο στο χθεσινό ντέρμπυ, θα θέλαμε να αναφερθούμε στα επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο Καραϊσκάκη από τους "θερμόαιμους", "ανεγκέφαλους" και κλινικά "άρρωστους" οπαδούς των "ερυθρόλευκων". Πρέπει επιτέλους κάποιοι να μάθουν να χάνουν και να μην πετάνε αντικείμενα στους αντιπάλους. Αυτό βέβαια λέγεται Παιδεία και θέλει κόπο για να το αποκτήσει κάποιος. Ας σταματήσουν εντελώς τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα, και ας βοηθήσουν και οι ΠΑΕ σε αυτό το θέμα. Να σταματήσουν να προστατεύουν τους οπαδούς τους και να βάλουν σε λειτουργία τις κάμερες, που τόσο πολύ ανέφεραν στο παρελθόν ως επιτεύγματα.

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Match Analysis 6577097177343605746

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item