Προσβολή για τους παλαιμάχους

Κάπως έτσι ερμηνεύεται η (δήθεν) βράβευση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός των ποδοσφαιριστών του "τριφυλλιού" που τη σεζόν 1963-64 κατέ...

Κάπως έτσι ερμηνεύεται η (δήθεν) βράβευση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός των ποδοσφαιριστών του "τριφυλλιού" που τη σεζόν 1963-64 κατέκτησαν το πρωτάθλημα αήττητοι.


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Φυσικά και είναι περηφάνια για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι παραμένει η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς ήττα. Πόσω μάλλον όταν το αήττητο του τρένου του Ολυμπιακού φέτος το σταμάτησε το ίδιο το "τριφύλλι" και δη με τέτοιο εμφατικό και (αν θέλετε, παρότι δεν μου αρέσει ο όρος) εξευτελιστικό τρόπο.

Το 0-3 πράγματι είναι ένα σκορ από το οποίο θα γαντζωθούν πολλές φορές στο μέλλον οι φίλοι του Παναθηναϊκού για να καζουρέψουν τους φίλους του Ολυμπιακού. Λογικό. Αλλά η καζούρα έχει και τα όριά της, τα οποία η ΠΑΕ Παναθηναϊκός (για άλλη μία φορά) τα ξεπέρασε.

Η "πράσινη" διοίκηση θα βραβεύσει το Σάββατο στη Λεωφόρο τους ποδοσφαιριστές που στελέχωσαν την αήττητη ομάδα του 1964. Μάλιστα. Και τι; Τώρα τους έπιασε ο πόνος για τους παλαίμαχους;

Πού ήταν η βράβευση αυτή πέρυσι, όταν ο Ατρόμητος έπαιρνε διπλό στο "Καραϊσκάκης" (2-3) και σταματούσε το αήττητο του Ολυμπιακού; Γιατί όχι τότε, αλλά τώρα;

Είναι προσβολή για τη γενιά του '64. Χρησιμοποιούνται οι παλαίμαχοι για να κάνουν οι Παναθηναϊκοί καζούρα στους Ολυμπιακούς. Είναι ντροπή. Εντάξει, 0-3, πανηγύρια, καζούρα, λογικά πράγματα. Αλλά αρκετά.

Το ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει ο μόνος αήττητος πρωταθλητής δεν χρειαζόταν να μας το πουν. Το ξέρουμε. Το ότι ο αγώνας της Κυριακής τελείωσε με τον Παναθηναϊκό θριαμβευτή με 0-3 το ξέρουμε. Όλα τα ξέρουμε, κύριοι. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε παίκτες που τότε μάτωναν κυριολεκτικά για τη φανέλα και όχι για τα ανύπαρκτα φράγκα, για να μας τα πείτε.

Και οι Ολυμπιακοί το ξέρουν. Δεν χρειάζεται να τους το "κοπανάτε" με αυτόν τον γραφικό τρόπο.

Η βράβευση να γίνει, όχι όμως τώρα, με αφορμή το 0-3.

Μάριος Μάντζος

Related

ποδόσφαιρο 6170587208682075054

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item