Καθεμιά με το δικό της κίνητρο

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Διαμορφώθηκε μετά και τους δύο χθεσινοβραδινούς αγώνες η τετράδα της ημιτελικής φάση του φετινού Champio...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Διαμορφώθηκε μετά και τους δύο χθεσινοβραδινούς αγώνες η τετράδα της ημιτελικής φάση του φετινού Champions League, την οποία απαρτίζουν η Τσέλσι, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν Μονάχου και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Τέσσερις ομάδες, καθεμία από τις οποίες έχει τους δικούς της λόγους να πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

Βρισκόμαστε εξάλλου στη φάση, στην οποία προγνωστικά δεν χωρούν. Είναι και οι σύλλογοι τέτοιοι που δεν βοηθούν έστω στο να θεωρήσουμε κάποιον φαβορί. Πριν καν γίνει η κλήρωση (11/04), γνωρίζουμε ότι έρχονται αμφίρροπες αναμετρήσεις. Τα βάζεις κάτω και δημιουργείς όλα τα πιθανά ζευγάρια και πραγματικά δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Όλα μπορούν να γίνουν και το τρόπαιο μπορεί να καταλήξει οπουδήποτε. Είτε στο Μόναχο, είτε στο Λονδίνο, είτε στη Μαδρίτη.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι και οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών πιστεύουν ότι μπορούν, καθεμιά έχοντας τα δικά της κίνητρα: 

- Η Μπάγερν Μονάχου γνωρίζει πολύ καλά ότι με το υλικό που διαθέτει και την μπάλα που μπορεί να παίξει, έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία όντας η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο του Champions League (μετά τη μετονομασία του) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Κανένας σύλλογος έως τώρα, εδώ και 20 χρόνια, δεν έχει κάνει το repeat.

- Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πλέον πάθει για τα καλά στερητικό σύνδρομο. 12 χρόνια χωρίς την κορυφαία ευρωπαϊκή κούπα είναι πάρα πολλά για τη "βασίλισσα", που ήταν συνηθισμένη σε αυτές τις κατακτήσεις. Για τρίτη σερί φορά φτάνει στα ημιτελικά. Τη μία τα πέναλτι με την Μπάγερν, την άλλη ο Λεβαντόφσκι, ε θα τριτώσει το κακό; Στη Ρεάλ ελπίζουν πως όχι και θα το παλέψουν όσο δεν πάει για να έρθει το 10ο Κύπελλο Πρωταθλητριών και να τους φύγει το... άχτι.

- Η Ατλέτικο Μαδρίτης ξέρει πως είναι η έκπληξη του θεσμού. Ξέρει επίσης όμως ότι ο όρος έκπληξη αφορά μόνο στο όνομα γιατί στις επιδόσεις οι "ροχιμπλάνκος" είναι για την ώρα η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης. Πάνω σε αυτό θα πατήσουν για να πάνε όσο πιο ψηλά μπορούν στο θεσμό. Αποκλείοντας πάντως την Μπάρτσα, σε συνδυασμό με την κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν και κυρίως την εξαιρετική μπάλα που παίζει, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει τους λόγους της να πιστεύει ότι μπορεί ακόμη και να το πάρει. Ο χαρακτηρισμός "αουτσάιντερ" εξάλλου της δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στο παιχνίδι της.

- Τέλος, η Τσέλσι, κουτσά-στραβά πέρασε στους "4". Δεν είναι η top ομάδα. Εξάλλου σε επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης και μπάλας είναι η λιγότερο καλή από τις τέσσερις. Μετά από ό,τι έγινε όμως το 2012, δεν υπάρχει λόγος να μην το πιστεύει. Τότε, ανάμεσα σε Μπάγερν, Μπάρτσα και Ρεάλ, ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ. Τελικά, ήταν εκείνη που το σήκωσε. Γιατί να μην το καταφέρει και φέτος και δη με Μουρίνιο στον πάγκο;

Τρέχα γύρευε εσύ να δεις ποιος θα το πάρει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα ζευγάρια των ημιτελικών, όποια και αν είναι αυτά, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων ανά την Ευρώπη. Και σίγουρα, το ενδιαφέρον ανανεώνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η τετράδα διαφέρει από την περσινή, με τα νέα ονόματα των Ατλέτικο και Τσέλσι και κυρίως την απουσία της Μπαρσελόνα, της οποίας το παιχνίδι αρχίζει σιγά-σιγά να χάνει για τα καλά τη δυναμική του.

Αναμένουμε πλέον να δούμε ποια θα είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών. Repeat του τελικού, του ημιτελικού ή του ευρωπαϊκού σούπερ καπ του 2012; Ή μήπως μαδριλένικο ντέρμπι; Ίδωμεν...

Μάριος Μάντζος

Related

main 4877479170497527193

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item