Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ: Ατρόμητος ή Παναθηναϊκός, αντί για ΠΑΟΚ

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  Το βασανιστήριο που ονομάζεται ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έλαβε χθες τέλος. Γνωρίζουν όλοι τη...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Το βασανιστήριο που ονομάζεται ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έλαβε χθες τέλος. Γνωρίζουν όλοι την τελική κατάταξη, οπότε λέω στο πρώτο μου άρθρο να μην ασχοληθώ με αυτήν, παρά μόνο με το κομμάτι των θέσεων 2-5, που διακυβεύονται στη διαδικασία των play-off, η οποία για πρώτη φορά γίνεται για καλό. 

Εξηγούμαι. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό σε σειρά έξι αγώνων να παίζεται η ευρωπαϊκή συμμετοχή των ομάδων και έτσι απλά να πάνε στράφι όλα τα κεκτημένα μέσα στη σεζόν. Φέτος, όμως, θέλω μέσα από τη διαδικασία να αποδοθεί ποδοσφαιρική δικαιοσύνη επιτέλους σε αυτό το πρωτάθλημα. Και αυτό μπορεί να γίνει, αν Ατρόμητος ή Παναθηναϊκός πάρουν τη δεύτερη θέση, τερματίζοντας πάνω από τον ΠΑΟΚ. 

Το γράφω αυτό για τους εξής λόγους: γιατί ο Ατρόμητος από πέρσι άξιζε τη δεύτερη θέση, την έχασε όμως την τελευταία αγωνιστική των play-off. Ήταν συνεπέστατος καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου και έδειξε τσαγανό σαν ομάδα, ενώ έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο (κάτι που δεν είδαμε και από πολλές ομάδες). Είναι σύνολο που λειτουργεί με πλάνο, ενώ η καλή δουλειά τεχνικού επιτελείου και ποδοσφαιριστών θα δικαιωθεί μέσα από την έξοδο, για πρώτη φορά στα χρονικά, σε προκριματικά Champions League. 

Αν ο Ατρόμητος δεν τα καταφέρει, πιο δίκαιο θα ήταν ο Παναθηναϊκός να είναι αυτός που θα τερματίσει πρώτος στα play-off. Γιατί; Γιατί από το πουθενά και με πολύ μικρό μπάτζετ κατάφερε να κάνει εξαιρετική σεζόν, τηρουμένων των αναλογιών, να κοντράρει ομάδες πολύ ισχυρότερες του (βλ. 0-3 στο "Καραϊσκάκης") και είναι μια νεανική ομάδα, όσον αφορά και τον κόουτς και τους ποδοσφαιριστές. Δεν έπαιξε και φανταστικό ποδόσφαιρο όλη τη χρονιά, αλλά έδειξε βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες και σίγουρα το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο, αν αποφευχθούν λάθη. 

Δεν θεωρώ δίκαιο να βγει ο ΠΑΟΚ δεύτερος γιατί, αρχικά, επί Στέφενς, δεν βλεπόταν η ομάδα. Δεύτερον, με τον Γεωργιάδη δεν δείχνει να τα πηγαίνει τόσο καλύτερα (δεν φταίει κιόλας ο άνθρωπος, άλλων τα λάθη πληρώνει), ενώ μέσα στα άλλα, οι λάθος διοικητικές επιλογές διαδέχονται η μία την άλλη. Κακές μετεγγραφές, σπαταλημένα χρήματα, κακή επιλογή προπονητή, απόλυσή του μεσούσης της σεζόν. Πώς να προχωρήσει ομάδα που εκπέμπει ανοργανωσιά; Εν ολίγοις, θα προτιμούσα τον ΠΑΟΚ στο Europa, ώστε να μάθουν οι διοικούντες από τα λάθη τους και να βαδίσουν καλύτερα του χρόνου. 

Εν τέλει, αυτό είναι το δίκαιο: μια καλοδουλεμένη ομάδα να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Champions League και όχι ο ισχυρότερος οικονομικά με τα αλλεπάλληλα λάθη! 

Υ.Γ.: Έρχεται άρθρο για το κακό που έκανε η Βαλένθια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ανδρέας Παπαδόπουλος

Related

Superleague 4037831062580359861

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item