Πού ήταν όλος αυτός ο κόσμος;

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Το πόση δύναμη αποκτά μία ομάδα με τον κόσμο στο πλευρό της δεν πρέπει να το παραγνωρίζει κανείς. Ειδικά...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Το πόση δύναμη αποκτά μία ομάδα με τον κόσμο στο πλευρό της δεν πρέπει να το παραγνωρίζει κανείς. Ειδικά σε ένα γήπεδο όπως της Skoda Ξάνθης, που θυμίζει έδρα ομάδας της Τσάμπιονσιπ Αγγλίας, μπορεί να δημιουργηθεί μία φοβερή ατμόσφαιρα που θα δίνει άλλο κύρος και δυναμική στο σύλλογο.

Οι Ξανθιώτες φίλαθλοι συνέθεσαν χθες την κορυφαία εικόνα της φετινής Superleague, με το γήπεδο των Πηγαδίων να γεμίζει και τον κόσμο να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον υπέρ πάντων αγώνα των Ακριτών να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κεχαγιά, με την ώθηση των υποστηρικτών τους, κατατρόπωσαν τον Παναθηναϊκό και θα κυνηγήσουν την παραμονή τους στα play-out, αποφεύγοντας τον απευθείας υποβιβασμό.

Πού ήταν όμως όλος αυτός ο κόσμος στα μέσα της χρονιάς; Δεν τον είχε ανάγκη η ομάδα; Τώρα που... έσφιξαν τα γάλατα το θυμήθηκαν; Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι εκείνοι θα δώσουν το κίνητρο στην ομάδα τους και όχι η ομάδα σε εκείνους. Ή την αγαπάς ή όχι. Υποστηρίζουν κάποιοι έναν σύλλογο μόνο όταν τους συμφέρει. 

Όπως ακριβώς γίνεται και με την Εθνική. Προ 2004, δεν πήγαινε κανείς γήπεδο. Όταν πήραμε το Euro, έγιναν όλοι... Ελληνάρες. Μόλις χάσαμε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Γερμανίας, πάλι εξαφανίστηκαν. Στην επόμενη επιτυχία, επανεμφανίστηκαν.

Όποιος αγαπάει αληθινά την ομάδα του, είναι κοντά της και όταν εκείνη περνάει δύσκολα. Κυρίως εκεί.

Μάριος Μάντζος

Related

Skoda Ξάνθη 9212954890278792586

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item