Μπάρτσα η πρώτη;

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ Σα βόμβα μεγατόνων έσκασε η είδηση της τιμωρίας της Μπαρτσελόνα από την επιτροπή της...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ 


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ

Σα βόμβα μεγατόνων έσκασε η είδηση της τιμωρίας της Μπαρτσελόνα από την επιτροπή της ΦΙΦΑ. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Καταλονίας δεν θα μπορέσει να ενισχυθεί στις δύο προσεχείς μετεγγραφικές περιόδους (μέχρι το καλοκαίρι του 2015), επειδή παραβίασε τους κανονισμούς περί απόκτησης ξένων παικτών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια. 

Σύμφωνα με τη ΦΙΦΑ, η Μπαρτσελόνα παραβίασε, από το 2009 εως πέρσι, τουλάχιστον σε 10 διαφορετικές περιπτώσεις το άρθρο 19 του καταστατικού, βάσει του οποίου απαγορεύονται οι διεθνείς μετεγγραφές για παίκτες κάτω των 18 ετών. Θα επιβληθεί ακόμα πρόστιμο της τάξεως των 370.000 ευρώ, ενώ ο σύλλογος θα έχει διορία 90 ημερών για να συμμορφωθεί με τις διατάξεις για τους ανήλικους ποδοσφαιριστές. 

Εάν παραμείνουν ως έχειν τα πράγματα, οι Καταλανοί, εκτός από τις όποιες ελλείψεις που δεν θα μπορούν να καλύψουν στις δύο επόμενες μετεγγραφικές περιόδους, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν στο δυναμικό τους τον γκολκίπερ Μαρκ Αντρέ ΤερΣτέγκεν (υπήρχε από τον Ιανουάριο συμφωνία με τη Γκλάντμπαχ) και τον Άλεν Χαλίλοβιτς από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Παράλληλα, θα είναι αδύνατο το ενδεχόμενο να ανανεώσουν τυχόν συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι, όπως π.χ. του Βαλντές. Μoναδική διευκόλυνση θα είναι η επιστροφή των όποιων δανεικών, κάτι που λογικά θα γίνει, όπως του Ντεουλοφέου που αγωνίζεται τώρα στην Έβερτον. 

Η συγκεκριμένη απόφαση, που μπορεί να επηρεάσει ιδιαιτέρως αρνητικά τη δυναμική της Μπάρτσα για την ερχόμενη σεζόν, σηκώνει πολλή κουβέντα, καθώς το φαινόμενο του "child-trafficking" (το συνεχές "παιδομάζωμα" στις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων για να καρπώνονται τα καλύτερα ταλέντα της αγοράς), δεν είναι χθεσινό φαινόμενο. Με την πρόφαση ότι έτσι προστατεύεται το άθλημα, δεν αποκλείεται να πάρουν και άλλες ομάδες σειρά για παρόμοια περιστατικά. 

Το καίριο θέμα στους "μπλαουγράνα" πάντως θα είναι να κρατήσουν τον ήδη υπάρχοντα κορμό αφού θα είναι αδύνατη η προσθήκη νέων παικτών.

Χρήστος Γραβιάς

Related

main 6608219492727977427

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item