Η άδικη κριτική και το λογικό ξέσπασμα του Μίτσελ

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Πολλή μουρμούρα ακούγεται το τελευταίο διάστημα για τις επιδόσεις του Ολυμπιακού στα παιχνίδια που έχουν...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Πολλή μουρμούρα ακούγεται το τελευταίο διάστημα για τις επιδόσεις του Ολυμπιακού στα παιχνίδια που έχουν ακολουθήσει μετά τη νίκη με 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αφετηρία το 0-3 από τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκης". Ο κόσμος των "ερυθρόλευκων" σου δίνει την εντύπωση ώρες-ώρες ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας φέτος. Κακά τα ψέματα, είναι λίγο άπληστο αυτό.

Τις περισσότερες φορές αντιμετώπιζε με χιούμορ την κριτική σε βάρος του. Δεν ίδρωνε το αυτί του. Έφτασε όμως ο κόμπος στο χτένι και ο Μίτσελ δεν άντεξε άλλο. Ξέσπασε και είχε και δίκιο. Δεν μπορεί και ο ίδιος να βλέπει ανθρώπους να τον αμφισβητούν, τη στιγμή που η χρονιά αντικειμενικά θεωρείται επιτυχημένη και κυρίως με παρουσία άκρως σοβαρή στην Ευρώπη.

Πάρτε τα με τη σειρά. Είναι πολύ απλό: 

α) Κατάκτηση του πρωταθλήματος δια περιπάτου, αντιμετωπίζοντας ακόμη και τις χαμηλότερου βεληνεκούς ομάδες της κατηγορίας με σοβαρότητα και χωρίς διάθεση για χαζομάρες (όχι τακουνάκια, πασούλες κλπ, αλλά ουσία και γκολ). 

β) Εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με πολύ καλές εμφανίσεις κόντρα σε μεγάλες ομάδες και πρόκριση στους "16", όπου σημειώθηκε ιστορικής σημασίας νίκη σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και όλα αυτά χωρίς να παίζει στο ενδιάμεσο ανταγωνιστικά ματς στην Ελλάδα, άρα χωρίς ρυθμό για Ευρώπη.

γ) Πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα σε δύο από τις πέντε καλύτερες ελληνικές ομάδες αυτή τη στιγμή (Ατρόμητο και Αστέρα) και νίκη στον πρώτο αγώνα, εν αναμονή του δευτέρου.

Και δεν είναι μόνο τα τρία προαναφερθέντα. Είναι και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει παίξει καλή μπάλα φέτος και με όπλο του τη σοβαρότητα έχει καταφέρει να καταρρίψει πολλά ρεκόρ. Σίγουρα, η ήττα από τον Παναθηναϊκό και ο οδυνηρός αποκλεισμός από τη Γιουνάιτεντ πίκραναν πολύ τους Πειραιώτες. Δεν καθίστανται όμως αρκετά για να ακυρώσουν τη δουλειά του Μίτσελ και των ποδοσφαιριστών του ήδη από το καλοκαίρι.

Και επειδή πολλοί είναι οι... "συνάδελφοι" που κάνουν τις δικές τους υποδείξεις σχετικά με το ποιος δεν παίζει και ποιος πρέπει να παίζει, η φράση "την ομάδα τη χειρίζομαι εγώ" του Ισπανού τα είπε όλα.

Πάλι καλά που στο... τρυπάκι αυτό δεν χώθηκε και η διοίκηση του Ολυμπιακού, όπως συνήθιζε στο παρελθόν να κάνει, στο πλαίσιο της γενικότερης ελληνικής νοοτροπίας ότι πάντα και για όλα φταίει ο προπονητής. Υπάρχει ξεκάθαρη στήριξη στον Μίτσελ και έτσι πρέπει να συμβαίνει, μιας και πρόκειται για έναν τεχνικό που κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο με τις προπονητικές του γνώσεις, όσο κυρίως με το ήθος και τη συμπεριφορά του.

Μάριος Μάντζος

Related

main 8212177388796654306

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item