Να 'ξηγιόμαστε λίγο περί Διαμαντίδη

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Η βαριά ήττα του Παναθηναϊκού χθες στη Μόσχα υπέγραψε τον αποκλεισμό του "τριφυλλιού" για δε...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Η βαριά ήττα του Παναθηναϊκού χθες στη Μόσχα υπέγραψε τον αποκλεισμό του "τριφυλλιού" για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Final Four της Euroleague. Και κάπου εκεί ξεκινούν οι αναλύσεις επί αναλύσεων και τα σχόλια από δω κι από κει σχετικά με το τι έφταιξε. Πολλά γράφονται, αλλά ένα είναι το κοινό σημείο σχεδόν σε όλα τα posts. Η απόδοση του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Διαμαντίδης αποτελεί το πρόσωπο των ημερών για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι για καλό. Τα σχόλια είναι κατά βάση αρνητικά. Η κριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Κάποια όμως φτάνουν στα όρια της ασέβειας και της γελοιότητας. Σχόλια του στυλ "Διαμαντίδη, άλλαξε επάγγελμα" ή "Μήτσο, άντε γαργαλήσου" αποδεικνύουν το χαμηλό επίπεδο και την έλλειψη κριτικής σκέψης του Έλληνα οπαδού. Για αυτό το θέμα θα μιλήσουμε άλλη στιγμή, γιατί η κουβέντα είναι τεράστια.

Αναφορικά με το κεφάλαιο του φετινού Διαμαντίδη, λιτά, απλά και κατανοητά:

- Συμφωνούμε όλοι ότι ο Διαμαντίδης έχει μεγαλώσει και σίγουρα δεν έχει την ενέργεια και τις αντοχές του ένδοξου παρελθόντος (και) λόγω ηλικίας. Πάπαλα αυτό.

- Χρησιμοποιήθηκε πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε στο πρώτο μισό της σεζόν, γεγονός που του βάρυνε τα πόδια πιο πολύ από ποτέ και έκανε για εκείνον το 10ήμερο αγώνων μέρα παρά μέρα να φαίνεται Γολγοθάς.

- Παίζει σχεδόν στα 3/4 κάθε αγώνα. Δεν υπάρχει πιο επιβαρυντικό πράγμα για έναν αθλητή 34 ετών, με συνεχείς αγώνες υψηλότατου επιπέδου επί σειρά ετών. Συν τοις άλλοις, δεν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος παίκτης να του δώσει ανάσες, όπως π.χ. ο Γιασικεβίτσιους στο παρελθόν (είδαμε χθες και τον Ράιτ που δεν έχει σουτ στη θέση 1!). Μπορούσε όμως να χρησιμοποιηθεί ο Παππάς (με την επιφύλαξη ότι κάτι συμβαίνει και δεν έπαιζε ούτε επί Πεδουλάκη ούτε επί Αλβέρτη)

- Ο Παναθηναϊκός έχει σαφές επιθετικό πρόβλημα και αυτό οφείλεται στην έλλειψη πλάνου. Ράιτ, Ούκιτς για παράδειγμα, κάνουν του κεφαλιού τους. Δεν υπάρχει κάτι δουλεμένο μπροστά. Ο Διαμαντίδης αναγκάζεται να φτιάξει παιχνίδι σε μια άναρχη ομάδα. Επί Ομπράντοβιτς ήξερε πολύ καλά πού να δώσει την μπάλα, ποιος θα είναι εκεί και το κατάλληλο timing για να τη δώσει. Τώρα, ψάχνεται σε κάθε επίθεση να δει τι είναι σωστό να κάνει, γεγονός που τον οδηγεί σε πολλά λάθη.

- Ακόμη όμως και μέσα σε όλα αυτά, παραμένει ο top assistman που όλοι ξέρουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι έσπασε φέτος το ρεκόρ ασίστ σε μία σεζόν στην ιστορία της Euroleague. Αθόρυβη δουλειά, που λίγοι επισημαίνουν.

Το συμπέρασμα είναι ένα: όση πτώση και αν έχει ο Διαμαντίδης λόγω ηλικίας, η τέχνη δεν ξεχνιέται έτσι απλά μέσα σε ένα-δύο χρόνια. Τι, δηλαδή; Έγινε ξαφνικά ο Διαμαντίδης άχρηστος; Προφανώς και φταίνε άλλα πράγματα και κυρίως η ομάδα. Το τι παίκτες έχει γύρω του, το πόση βοήθεια έχει, το κατά πόσο τον ξεκουράζει ο προπονητής (αν υπάρχει) κ.ο.κ. Το ευρωπαϊκό τουλάχιστον μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα.

Σταματήστε επιτέλους να βρίζετε τον Διαμαντίδη. Σταματήστε να είστε ιερόσυλοι σε βάρος ενός από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εξάλλου, εσείς οι ίδιοι δεν ήσασταν που πριν από τρεις εβδομάδες τον αποθεώνατε για την απόδοσή του στο ματς με τη Μάλαγα; 

Βάλτε ένα stop λοιπόν. Αρκετά! Μόνο σκύψτε το κεφάλι και πείτε του ευχαριστώ. 

Αυτά τα ολίγα από κάποιον που δεν... σκαμπάζει και τόσο από μπάσκετ. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Μάριος Μάντζος

Related

main 4738372909130310491

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item