Μία ήττα που εξέθεσε τους διοργανωτές

Ο ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Επέλεξε να χάσει από την πολύ κατώτερη Ζαλγκίρις Κάουνας για να πετύχει στην επό...

Ο ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ 


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Επέλεξε να χάσει από την πολύ κατώτερη Ζαλγκίρις Κάουνας για να πετύχει στην επόμενη φάση τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία, μετά τη μεθοδευμένη αυτή ήττα, κατέκτησε τη 2η θέση στον όμιλό της πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Η ήττα της Ρεάλ, για πολλούς "πονηρούς" ήταν εσκεμμένη, αφού μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, είχε τη δυνατότητα να επιλέξει εκείνη τον αντίπαλό της. Με βάση αυτή τη λογική, ποιοι άραγε είναι οι λόγοι που επέλεξε τους "ερυθρόλευκους";

Μόνο η ίδια η ομάδα μπορεί να ξέρει με σιγουριά. Ίσως θέλει να εκδικηθεί για την περσινή ήττα στον τελικό της Euroleague στο Λονδίνο, ίσως θεωρεί τον φετινό Ολυμπιακό πιο αδύναμο από τον Παναθηναϊκό. Ίσως δε να υπήρχε ακόμη και στοιχηματικός σχεδιασμός που να απέφερε πολλά κέρδη. Χωράνε πολλά "ίσως" και πολλές υποθέσεις.

Το σίγουρο όμως είναι ένα: ότι με τον τρόπο αυτό με τον οποίο διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια, η μόνη ζημιωμένη ήταν η ίδια η διοργανώτρια αρχή της Euroleague. Οι περισσότεροι θα αναρωτηθείτε το γιατί. Η Ρεάλ, όπως και οποιαδήποτε άλλη ομάδα βρισκόταν στη θέση της, έπραξε όπως εκείνη θεώρησε ότι τη συνέφερε. Το ζήτημα είναι να μην είχε αυτή τη δυνατότητα της επιλογής. Ο κορυφαίος μπασκετικός ευρωπαϊκός θεσμός ευτελίζεται από τέτοια φαινόμενα και μάλιστα ένα βήμα πριν το final-4. Οι ίδιοι οι ιθύνοντες εκτέθηκαν με την περίπτωση της Ρεάλ, αφού θα έπρεπε να είχαν προβλέψει να γίνουν τα παιχνίδια όλα την ίδια ημέρα και ώρα (τουλάχιστον μόνο αυτά με βαθμολογικό ενδιαφέρον), ώστε και το κίνητρο της νίκης να διατηρείται σε καθένα από αυτά, αλλά και αγωνία να υπάρχει, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον για την τελική βαθμολογία.

Τελικά, κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και τα ζευγάρια διαμορφώθηκαν έτσι όπως η Ρεάλ επέλεξε. Μακάρι, πάντως, ακόμη κι έτσι, οι δύο ελληνικές ομάδες να καταφέρουν να περάσουν στο final-4 του Μιλάνου και, γιατί όχι, να 'χουμε έναν ελληνικό τελικό επιτέλους. Βέβαια, το σενάριο αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί, αλλά όπως έχουν αποδείξει, "πράσινοι" και "ερυθρόλευκοι" είναι γεννημένοι για τα δύσκολα.

Φώτης Γιαννακόπουλος

Related

main 1438210386348692984

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item