Ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από τις "ερυθρόλευκες γοργόνες"

Συνηθίζουμε να βλέπουμε τον αθλητισμό σε πολύ ειδικό επίπεδο. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο. Η ενημέρωση και η ενασχόληση μ...


Συνηθίζουμε να βλέπουμε τον αθλητισμό σε πολύ ειδικό επίπεδο. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο. Η ενημέρωση και η ενασχόληση με τα σπορ περιορίζεται σε αυτό το δίπολο, κακά τα ψέματα. Το κορίτσια του πόλο του Ολυμπιακού, όμως, ήρθαν να μας χτυπήσουν το καμπανάκι όσο πιο δυνατά μπορούσαν και να μας θυμίσουν το ότι οι Έλληνες έχουν πολλούς λόγους να ασχοληθούν και με τον υπόλοιπο αθλητισμό.

Οι "ερυθρόλευκες γοργόνες" κατέκτησαν το Σάββατο στη Φλωρεντία το LEN Trophy (το αντίστοιχο Europa League, για τους αμαθείς) επικρατώντας με 10-9 της διοργανώτριας Φιρέντσε. Ένας φοβερό επίτευγμα που σκόρπισε χαρά και περηφάνια στον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα σε όλο το ελληνικό φίλαθλο κοινό.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη, ωστόσο, δεν πρόσθεσαν απλά ένα κύπελλο στην τροπαιοθήκη του συλλόγου ή ένα παράσημο στην καριέρα τους. Στέλνουν με τον πλέον πρακτικό τρόπο ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: ότι ο ελληνικός αθλητισμός είναι εδώ, παρών και δεν πεθαίνει και ότι πρέπει όλοι μας να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αυτά τα κορίτσια κάνουν το χόμπι τους. Παίζουν πόλο γιατί το γουστάρουν. Λεφτά από αυτό δεν βγάζουν. Δεν μπορούν καν να ζήσουν με τα χρήματα του πόλο. Πολλά από αυτά δουλεύουν και αλλού για να μπορούν να τα βγάζουν πέρα. Ούτε τα υπέρογκα ποσά του (πενταβρώμικου) ποδοσφαίρου και του μπάσκετ έχουν, ούτε καν τη στοιχειώδη κρατική στήριξη. 

Υπάρχουν, όπως βλέπετε, άνθρωποι που προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανό τον ελληνικό αθλητισμό, παρόλο που κάποιοι με την αδιαφορία τους συμβάλλουν στον θάνατό του. Άνθρωποι που μας κάνουν περήφανους σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο χωρίς αντάλλαγμα χρηματικό. Άνθρωποι με αγνή, ανυστερόβουλη αγάπη για τον αθλητισμό. Πράγμα που σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, που είναι τα πλέον λαοφιλή, δεν τα συναντάς. Τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα.

Ο ελληνικός αθλητισμός χρειάζεται τους φιλάθλους. Πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι. Αυτό είναι το βασικότερο δίδαγμα της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τροπαίου από τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Μόνο συγχαρητήρια σας αξίζουν!

Related

main 5763182454027654733

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item