Ερυθρόλευκη καθίζηση

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα αγώνα από τελευταίους που έχει δώσει υπέστη την ήττ...

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα αγώνα από τελευταίους που έχει δώσει υπέστη την ήττα (2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα), η οποία πέρα από τα γνωστά προβλήματα που προκύπτουν λόγω ελλείψεως κινήτρου, συγκεντρώνει και άλλα θέματα που οι πρωταθλητές πρέπει να λύσουν ενόψει κυπέλλου και νέας σεζόν. 

Σε καμία περίπτωση οι τελευταίες ήττες δεν μπορούν να μειώσουν τις επιτυχίες που σημείωσαν τη φετινή χρονιά ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του. Όμως, σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, οι ήττες αυτές γεννούν κάποια ερωτηματικά τα οποία καλούνται η διοίκηση, οι παίκτες και ο προπονητής να λύσουν. 

- Πρώτο θέμα είναι οι 4 ήττες στο πρωτάθλημα μέσα σε διάστημα ενός μήνα, κατάσταση που είχαν καιρό να βιώσουν οι πρωταθλητές. Οι δύο εξ αυτών σημειώθηκαν σε μεγάλα ματς (ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 0-3, ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 2-1), πράγμα που πληγώνει το πρεστίζ του συλλόγου και την περηφάνια των οπαδών,. Όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος Μαρινάκης στα αποδυτήρια: "αυτή την ήττα πρέπει να την ξεπληρώσετε" (εννοώντας την ήττα από τον Παναθηναϊκό).

- Δεύτερο σημαντικό θέμα που προκύπτει είναι ότι οι παίκτες, που θεωρούνταν ρεζέρβες και παίρνουν τις ευκαιρίες τους τώρα που έχουν κριθεί όλα, δεν αποδίδουν το αναμενόμενο για το σκοπό για τον οποίο αποκτήθηκαν (Πελέ, Σέποβιτς, Τόρρες, Παπάζογλου, Μπόγκ). 

- Τρίτο θέμα που αξίζει προσοχής είναι ότι ο Μίτσελ δεν μπορεί, όπως δήλωσε και ο ίδιος να βρει τα κίνητρα για να κρατήσει ζεστούς τους παίκτες του στα εναπομείναντα παιχνίδια. Μετά και το 2-1 κόντρα στο ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, η πρόκριση είναι δύσκολη στην Τούμπα και οι Πειραιώτες πρέπει να προετοιμαστούν για ένα ματς-φωτιά και για έναν αγώνα αρκετά απαιτητικό. 

- Τέταρτο θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός ενόψει και της νέας σεζόν έχει κάποιες ελλείψεις σε θέσεις-κλειδιά και αυτό πρέπει να αρχίσει να ερευνάται από τους υπεύθυνους για τις μεταγραφικές κινήσεις, που θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι. Κυρίως, οι Πειραιώτες πρέπει να ενισχυθούν στο κέντρο με την αγορά ενός δημιουργικού παίκτη καθώς οι Ετιγκά, Μανιάτης, Σάμαρης έχουν κυρίως αμυντικογενή ρόλο και χαρακτήρα ως παίκτες. Με λίγα λόγια, χρειάζεται ένας παίκτης στυλ Ιμπαγάσα που να "κόβει και να ράβει" στο κέντρο, ώστε να περνούν οι κάθετες μπαλιές για τους επιθετικούς. Έπειτα, σίγουρα θα χρειαστεί μια προσθήκη επιθετικού που θα λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα, μιας και μετά τη φυγή του Μήτρογλου το εύκολο γκολ λείπει από τους πρωταθλητές. Φυσικά, υπάρχει και ο Βαλντές που έχει δείξει κάποια σημάδια αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο και έναν παίκτη να τον πλαισιώνει. 

Εν κατακλείδι, η αγωνιστική "καθίζηση" των "ερυθρόλευκων" έχει αίτια, αλλά πρέπει όλοι που ασχολούνται με την ομάδα να βρουν τις λύσεις, ώστε να μην κλείνει μια πολύ καλή χρονιά με ήττες και προβληματισμό. Είναι ευκαιρία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού να αποδείξουν ότι όσα πέτυχαν φέτος δεν έγιναν τυχαία, ξεπερνώντας το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά και κατακτώντας το Κύπελλο στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

main 5298345184752318271

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item