Match Preview: Μπαρσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)

 ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  Ένας σπουδαίος προημιτελικός του Champions League διεξάγεται απόψε το βράδυ στο "Καμπ Νου" αν...


 ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Ένας σπουδαίος προημιτελικός του Champions League διεξάγεται απόψε το βράδυ στο "Καμπ Νου" ανάμεσα στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα και την πρωτάρα, αλλά πάντα υπολογίσιμη, Ατλέτικο Μαδρίτης. Το παιχνίδι αυτό δεσπόζει στην κορυφαία οκτάδα της διοργάνωσης, αφενός γιατί αποτελεί μια ισπανική εμφύλια μονομαχία, αφετέρου γιατί οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί φέτος 3 φορές και καμία δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης, αφού και τα τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα. 

Η Μπαρτσελόνα αναμένεται να έχει το άγχος του φαβορί, αφού εκτός από το γεγονός ότι προφανέστατα είναι πιο έμπειρη αλλά και καλύτερη ομάδα, θα παίξει το πρώτο ματς στο γήπεδο της, πράγμα που σημαίνει, ότι πρέπει να πάρει σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι. Οι "μπλαουγκράνα" αγωνιστικά βρίσκονται σε καλό μομέντουμ ειδικά και μετά το διπλό στο "Μπερναμπέου", ενώ συμμετέχουν με αξιώσεις στη "μάχη" για τη διεκδίκηση και των τριών στόχων τους. 

Στα καθαρά αγωνιστικά ο Τάτα Μαρτίνο αναμένεται να παίξει με 4-3-3 και να χρησιμοποιήσει το ίδιο σχήμα που εφάρμοσε και με τη Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ινιέστα στα αριστερά της επίθεσης και τον Φάμπρεγκας στο κέντρο (Πίντο, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Μέσσι και Νευμάρ). Μόνη σημαντική απουσία για τους γηπεδούχους θα είναι ο Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν μετά τη ρήξη χιαστών που έπαθε κόντρα στην Θέλτα. 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αντίθετα, γνωρίζει ότι δεν είναι το φαβορί, αλλά η φετινή της παρουσία στο Champions League μαζί με την πρώτη θέση που έχει στο πρωτάθλημα Ισπανίας την καθιστούν ένα πολύ επικίνδυνο και δύσκολο αντίπαλο για την Μπαρτσελόνα. Ο Ντιέγκο Σιμέονε και οι παίκτες του δεν έχουν τίποτα να χάσουν αλλά μόνο να κερδίσουν σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις, αφού η πρόκριση θα αποδειχθεί σε άθλο, ενώ ο αποκλεισμός θα είναι πικρός αλλά πάνω-κάτω φυσιολογικός. Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου, ο Σιμεόνε αντιμετωπίζει πρόβλημα στη θέση του σέντερ φορ, αφού ο Ντιέγκο Κόστα υποφέρει από ένα χτύπημα στο μηρό και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη και θα κριθεί την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή το αν θα παίξει. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί, τη θέση του στη κορυφή της επίθεση αναμένεται να πάρει ο Νταβίντ Βίγια. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μπαρτσελόνα, όσες φορές τα τελευταία χρόνια έχει παίξει μετά την "φάση των 16" των νοκ αουτ ματς και κυρίως στα ημιτελικά το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της δεν έχει κερδίσει! Στους "4" τη σεζόν 2007-2008 είχε αγωνιστεί με Μάνστεστερ, 0-0 στο Καμπ Νου και ήττα 1-0 στο Όλντ Τράφορντ, ενώ την επόμενη χρονιά 2008-2009 με Τσέλσι, Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 0-0 και Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1. 

Εν κατακλείδι αναμένουμε ένα παιχνίδι, δυνατό με υψηλό ρυθμό, πολλές φάσεις και γκολ εκατέρωθεν. Δύσκολα θα υπάρξει καθαρό σκορ και για τους δύο αντιπάλους, με αυτά που μας έχουν δείξει φέτος. Φαβορί η Μπάρτσα αλλά όλα παίζονται απόψε στις 21:45 στο Κάμπ Νου.

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Nightly Notables 6912417289765832595

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item