Match Preview: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν Μονάχου (21:45)

Με διαφορά το πιο ιδιόμορφο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Champions League. Δύο ομάδες με πολύ μεγάλη ιστορία, ισχυρότατο brand n...


Με διαφορά το πιο ιδιόμορφο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Champions League. Δύο ομάδες με πολύ μεγάλη ιστορία, ισχυρότατο brand name, μα τόσο αντίθετη αγωνιστική πορεία φέτος, "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" απόψε στο "Όλντ Τράφορντ". Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου και πάλι τετ-α-τετ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από μία τετραετία.

Η γηπεδούχος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ρίξει ουσιαστικά το περισσότερο βάρος στο Champions League, αφού στο Νησί τα πράγματα οδεύουν από το κακό στο χειρότερο για εκείνη. Ο Ντέιβιντ Μόις δεν έχει σταματήσει φυσικά να δέχεται κριτική και γενικά οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι λιγο του... πεταματού από τον Τύπο αλλά και το φίλαθλο κοινό. Πάνω σε αυτό θα πατήσει απόψε ο βρετανικός σύλλογος για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, ενόψει της ρεβάνς στο "Allianz Arena" στις 9 Απριλίου. Προκρίθηκε στα ημιτελικά ξεπερνώντας δύσκολα το εμπόδιο του Ολυμπιακού, αφού ανέτρεψε το 2-0 του "Καραϊσκάκης" και με χατ-τρικ του Φαν Πέρσι πέρασε στην επόμενη φάση (3-0).

Στον αντίποδα, η Μπάγερν Μονάχου, που άφησε έξω την Άρσεναλ (0-2, 1-1), κυνηγά ξεκάθαρα το δεύτερο συνεχόμενο Champions League ώστε να γίνει η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει. Έχοντας "καθαρίσει" με την υπόθεση τίτλου στη Γερμανία εδώ και κάμποσο καιρό, οι Βαυαροί δεν έχουν παρά να τα δώσουν όλα για να προκριθούν σε πρώτη φάση στα ημιτελικά. Απέναντί τους έχουν ίσως τη χειρότερη Γιουνάιτεντ όλων των εποχών και η τύχη φαίνεται πως τους χαμογέλασε. Δεν παύει όμως να είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην Μπάγερν το ξέρουν καλά αυτό και η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα αναμένεται με σοβαρότητα απόψε στο "θέατρο των ονείρων".

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για δέκατη φορά στo Champions League. Η αρχή έγινε τη σεζόν 1998-1999 όταν και κληρώθηκαν μαζί στον ίδιο όμιλο και αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Μόναχο και 1-1 στο Μάντσεστερ. Η μοίρα τους έφερε εκείνη τη χρονιά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στο "Καμπ Νου" εκεί όπου η Γιουνάιτεντ πέτυχε μια επική ανατροπή με δύο γκολ στο 90' και με 2-1 πήρε το τρόπαιο.

Ακολούθησε η καθαρή πρόκριση στα ημιτελικά της Μπάγερν με 0-1 στο "Όλντ Τράφορντ" και 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου το 2001 (το πήρε η Μπάγερν εκείνη τη χρονιά), ενώ την επόμενη χρονιά κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο της φάσης των "16", με ισοπαλίες 1-1 στο Μόναχο και 0-0 στο Νησί.

Τελευταία φορά βρέθηκαν και πάλι στους προημιτελικούς του Champions League, το 2010, όταν η Μπάγερν επικράτησε με 2-1 στο "Allianz Arena" και βρέθηκε φάτσα με τον αποκλεισμό όταν στο "Όλντ Τράφορντ" έχανε με 3-0. Τελικά τα γκολ των Όλιτς και Ρόμπεν έφεραν το σκορ πρόκρισης (3-2). Η Μπάγερν έχασε τελικά το τρόπαιο στον τελικό από την Ίντερ.

Επιμέλεια: Μάριος Μάντζος

Related

Nightly Notables 106814853952982129

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item