NBA Playoffs: Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης [Δυτική Περιφέρεια]

Η κανονική περίοδος τελείωσε, ώρα λοιπόν για το... κυρίως πιάτο του πρωταθλήματος μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τα πλέι-οφ ξεκι...

Η κανονική περίοδος τελείωσε, ώρα λοιπόν για το... κυρίως πιάτο του πρωταθλήματος μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τα πλέι-οφ ξεκινούν ξημερώματα στις 19 του μήνα και σίγουρα τα παιχνίδια που διαμορφώθηκαν υπόσχονται πλούσιο θέαμα και τεράστιο ενδιαφέρον! Παρατίθενται παρακάτω οι ομάδες με τη θέση που κατέκτησαν στη regular season και το σκορ τους (σε παρένθεση) σε νίκες-ήττες.


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Τα Ζευγάρια στη Δυτική Περιφέρεια

1. Σαν Αντόνιο (62-20) – 8. Ντάλας Μάβερικς (49-33) 

"Ντέρμπυ" για τα αμερικανικά δεδομένα: συγκεκριμένα, ντέρμπυ της Πολιτείας του Τέξας. Τα "Σπιρούνια", έχοντας εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς, υποδέχονται τους "Μαβς", οι οποίοι μόλις την τελευταία στιγμή εξασφάλισαν την είσοδό τους στην post season. Σκληρά καρύδια η ομάδα του Ντίρκ Νοβίτσκι, δύσκολα όμως θα προβάλει αντίσταση στο (πολύ βελτιωμένο φέτος και έχοντας μάθει από τα περσινά παθήματα) σύνολο των Τόνυ Πάρκερ και Γκρεγκ Πόποβιτς. 

2. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (59-23) – 7. Μέμφις Γκρίζλις (50-23) 

Όλα τα φώτα στραμμένα στον (ικανό να αναδειχθεί φέτος MVP) Κέβιν Ντουράντ και στο ερώτημα το αν μπορεί φέτος να φέρει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στην Οκλαχόμα. Με άξιους συμπαραστάτες τους Γουέστμπρουκ και Ιμπάκα, γιατί όχι; Απέναντι τους θα βρουν το Μέμφις που έχει ελληνικό χρώμα τη φετινή σεζόν με Κουφό και Καλάθη στο ρόστερ του, ενώ θα έχει δυσκολότερο έργο απ' ό,τι πέρυσι, όπου κέρδισε τους Θάντερ με 4-2 για τα ημιτελικά της περιφέρειας.

3. Λος Άντζελες Κλίπερς (57-25) – 6. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (51-31) 

Η καλή δουλειά του coach Ντοκ Ρίβερς και η βελτίωση των Πολ-Γκρίφιν αποτυπώνεται στην 3η θέση που κατέκτησε η ομάδα του LA. Το πόσο μακρυά βέβαια μπορούν να φτάσουν στα νοκ-αουτ είναι άλλο θέμα, και η επικείμενη μάχη με τους "Πολεμιστές" του Σαν Φρανσίσκο είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα δοκιμασία. Οι Γουόριορς έχουν εξαιρετική άμυνα και αν έχουν τον ηγέτη τους Στίβεν Κάρυ στα καλά του, μπορούν να βάλουν δύσκολα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

4. Χιούστον Ρόκετς (54-28) - 5. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (54-28) 

Ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, αργότερα ξεφούσκωσε αλλά εν τέλει το Πόρτλαντ είναι στα πλέι-οφ, στόχος που πέρυσι δεν είχε επιτευχθεί. Η τριάδα των Λίλαρντ-Όλντριτζ-Μπατούμ πετάει φωτιές, χωρίς εύρος πάγκου, όμως το έργο είναι ζόρικο κόντρα στους Ρόκετς. Η ομάδα από το Χιούστον έκανε ίσως τη μεταγραφή της χρονιάς το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ο Ντιουάιτ Χάουαρντ έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη θέση του σέντερ. Στους "Πυραύλους" αγωνίζονται επίσης και δυο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, οι Τζος Πάουελ και Πάτρικ Μπέβερλυ.

Στον δεύτερο γύρο των play-offs έχουμε τις εξής διασταυρώσεις: η ομάδα που θα περάσει από το Spurs vs. Mavericks θα παίξει με Rockets ή Blazers, ενώ ο νικητής του ζευγαριού Thunder vs. Grizzlies θα αντιμετωπίσει Clippers ή Warriors. 

Άντε και καλά μπασκετικά ξενύχτια...

Related

Play-off 5292837622925626426

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item