NBA Playoffs: Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης [Ανατολική Περιφέρεια]

Ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ ξεκινάει αυτό το σαββατοκύριακο με τα σημαντικά πλέι-οφ και στην ανατολική περιφέρεια. Οπότε ετοιμαστείτε για &qu...

Ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ ξεκινάει αυτό το σαββατοκύριακο με τα σημαντικά πλέι-οφ και στην ανατολική περιφέρεια. Οπότε ετοιμαστείτε για "άγρια" αθλητικά ξενύχτια και εντυπωσιακά καρφώματα όχι μόνο στη Δύση. 


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Τα ζευγάρια της ανατολικής περιφέρειας

1) Ιντιάννα Πέισερς (56-26) – Αντλάντα Χοκς (38-44) 

Οι Ιντιάννα φέτος κατόρθωσαν και κατέκτησαν την 1η θέση στην Ανατολή, αφήνοντας πίσω τους τους πρωταθλητές του ΝΒΑ Μαϊάμι και αυτόματα κέρδισαν το πλεονέκτημα έδρας στους αγώνες που αναμένεται σε λίγες ώρες να ξεκινήσουν. Το παράδοξο είναι ότι οι Ιντιάννα μετά το πολύ καλό ξεκίνημα που είχαν, ολοκλήρωσαν τους τελευταίους 42 αγώνες της κανονικής περιόδου με απολογισμό 23-19, κινδυνεύοντας να χάσουν την πρώτη θέση. 

Αντίθετα, οι Ατλάντα Χοκς μπήκαν δύσκολα στα πλέι-οφ, κατακτώντας την 8η θέση με 38-44, αρνητικό αρκετά απολογισμό, αλλά με την ελπίδα ότι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. 

Οι Ιντιάννα με τους Χιλ, Τζόντσον, Γουέστ και Στίβενσον, δύσκολα θα βρουν εμπόδια απέναντι στους Ουίλιαμς, Μιλσάπ, Κόρβερ αλλά και του δικού μας γνώριμου Πέρο Αντιτς. 

2) Μαϊάμι Χιτ (54-28) – Σάρλοτ Μπόμπκατς (43-39) 

Ένα ακόμη ζευγάρι που έχει φαβορί είναι αυτό μεταξύ των επί δύο χρόνια σερί πρωταθλητών του ΝΒΑ, Μαϊάμι Χιτ, και των αξιόμαχων, αλλά αδύναμων Μπόμπκατς. Το Μαϊάμι φέτος έχασε την πρώτη θέση από την Ιντιάννα στην Ανατολή, αφού παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Όμως, κανείς δεν είναι σε θέση να ξεγράψει τους πρωταθλητές και τη δίψα των Λεμπρόν Τζέιμς, Γουέιντ, Μπος, Άλλεν για ακόμα ένα τίτλο. Στον αντίποδα, η προσπάθεια των "αγριόγατων" φαντάζει απίστευτα δύσκολη καθώς οι Τζέφερσον, Γούοκερ, Γκάρι Νιλ δεν έχουν καμία τύχη κόντρα στην ομάδα αστέρων του Μαϊάμι. 

3) Τορόντο Ράπτορς (48-34) – Μπροοκλύν Νετς (44-38) 

Εδώ πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς η μονομαχία αυτή κρύβει αρκετούς γρίφους και οι δύο ομάδες μπορούν να προκριθούν στην επόμενη φάση των πλέι-οφ. Το Τορόντο φέτος έκανε τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας την 3η θέση, παρόλο που αποχώρησε ο Ρούντι Γκέυ και παρά το γεγονός ότι είναι μια νεανική ομάδα. Στην αντίπερα όχθη, το Μπρούκλιν στηρίζεται στην ίδια περσινή ομάδα, που αποτελείται από μεγάλους σε ηλικία παίκτες αλλά με αδιαμφισβήτητη ποιότητα. Ευελπιστούν φέτος ότι μπορούν να περάσουν στο δεύτερο γύρο και να επιδιώξουν την έκπληξη. Τα ατού των Ράπτορς είναι οι Λοούρι, Ντεμάρ Ντεροούζαν και τον Βαλατσιούνας, ενώ οι Νετς έχουν σπουδαίους παίκτες όπως ο Ντερόν Γουίλιαμς, Γκαρνέτ, Πολ Πιρς. 

4) Σικάγο Μπούλς (48-34) - Ουάσιγκτον Γουίζαρντς (44-34) 

Οι "Ταύροι" του Σικάγο είναι ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στους Γουίζαρντς και δύσκολα ή εύκολα θα περάσουν στο δεύτερο γύρο των πλεί -οφ. Το Σικάγο κατέκτησε την 4η θέση στην Ανατολή έχοντας ως προνόμιο την εξαιρετική του άμυνα και το πολύ καλό δίδυμο κάτω από τη ρακέτα (Γκίμπσον, Νοά). Αγωνιστικό πρόβλημα στη μάχη των πλέι-οφ για τους Μπούλς ίσως αποδειχθεί η σημαντική απουσία του Ρόουζ, που θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Οι Γουίζαρντς αντίθετα εκμεταλλεύτηκαν την πολύ καλή σεζόν που είχαν και κέρδισαν την 5η θέση, επιστρέφοντας στα πλέι-όφ μετά το 2008. Οι Σικάγο αναμένονται να περάσουν στην επόμενη φάση χάρις την παρουσία των Νοά, Ογκούστιν, Μπάτλερ και να ρίξουν στο παρκέ τις ελπίδες των Γουόλ, Νενέ και Αρίζα. 

Οι διασταυρώσεις που ακολουθούν στα ματς είναι οι έξης: ο νικητής του Ιντιάνα - Ατλάντα θα παίξει με τον νικητή του Σικάγο - Ουάσινγκτον και ο νικητής του Μαϊάμι - Σάρλοτ θα τεθεί αντιμέτωπος με το νικητή του ζευγαριού Τορόντο - Μπρούκλιν.

Η συνέχεια επί της οθόνης….

Related

Playoffs 3785289620588963143

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item