ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Α' Όμιλος

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Λιγότερο από 15 ημέρες έμειναν για την έναρξη του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία και πλέον όλοι ο...


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Λιγότερο από 15 ημέρες έμειναν για την έναρξη του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία και πλέον όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι μετρούν αντίστροφα για τη στιγμή που οι αγώνες θα ξεκινήσουν. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τον Α'  Όμιλο του Μουηντιάλ, που απαρτίζεται από τις Βραζιλία, Καμερούν, Μεξικό και Κροατία, έτσι ώστε σιγά-σιγά να εγκλιματιζόμαστε στο ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που θα ξεκινήσει σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η Βραζιλία, η οικοδέσποινα του Μουντιάλ και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, θέλει φέτος στη χώρα της σάμπας και του καφέ να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου, επίτευγμα το οποίο είχε σημειώσει το 2002 στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας. Η ομάδα του Σκολάρι, που είναι στο πάγκο και σε αυτό το Μουντιάλ, είχε τότε στις τάξεις της σπουδαίους ποδοσφαιριστές (Ρονάλντο, Ριβάντο, Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Κάρλος), ενώ στο μεγάλο τελικό είχε κερδίσει τη Γερμανία με 2-0. Έκτοτε έχει συμμετάσχει και στα δύο Μουντίαλ του 2006 και το 2010, αποχαιρετώντας τον θεσμό στα προημιτελικά μετά από ήττες από Γαλλία και Ολλανδία αντίστοιχα. 

Φέτος όμως έχοντας τη στήριξη του κόσμου που θα είναι με τον πιο δυνατό τρόπο στο πλευρό της και στηριζόμενη στο αρκετό καλό ρόστερ που διαθέτει, το οποίο βασίζεται στην ισορροπία σε άμυνα (Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ) και στο χώρο του κέντρου (Φερναντίνιο, Ραμίρες) ευελπιστεί να κατακτήσει ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο. Βέβαια, το παράδοξο για τη φετινή Βραζιλία είναι ότι έχει περισσότερες ποιοτικές λύσεις στην άμυνα και στο κέντρο παρά στην επίθεση εκεί που πέρα του Νεϋμάρ και του Χουλκ, οι Τζο και Φρέντ επιλέχθηκαν διότι δεν υπήρχαν καλύτερες λύσεις για να στελεχώσουν την επίθεση, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αφλογιστία σε δύσκολα παιχνίδια με ισοδύναμους αντιπάλους.  

Όσον αφορά τον όμιλο, η Βραζιλία λογικά θα περάσει εύκολα ή δύσκολα κατακτώντας την πρώτη θέση.  Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι Βραζιλιάνοι είναι πρώτοι στη σχετική λίστα της κατάκτησης τροπαίων με 5 Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962, 1970, 1994, 2002). 

Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Xούλιο Σέζαρ, Τζέφερσον, Βίκτορ
Αμυντικοί: Ντάνι Άλβες, Μαϊκόν, Μαρσέλο, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Ντάντε, Μάξουελ, Ενρίκε
Μέσοι: Ραμίρες, Φερναντίνιο, Ερνάνες, Γουίλιαν, Λουίζ Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ, Μπερνάντ
Επιθετικοί: Νεϋμάρ, Χουλκ, Τζο, Φρεντ

ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Το Καμερούν, μετά τη συμμετοχή του το 2010, παίζει ξανά στον σπουδαίο θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στοχεύει να πάει πολύ καλύτερα από όσο στη Νότιο Αφρική. Σε εκείνο το Μουντιάλ δεν είχε καταφέρει να περάσει από έναν δύσκολο όμιλο με ομάδες όπως η Ολλανδία, η Δανία και η Ιαπωνία. Το χειρότερο από όλα είναι ότι το Καμερούν είχε τερματίσει στην 4η θέση του ομίλου με 0 βαθμούς. Φαίνεται λοιπόν ότι ψάχνει φέτος κάτι καλύτερο αν και ο τωρινός όμιλος φαντάζει δύσκολος με Βραζιλία, Μεξικό και Κροατία. 

Στην ομάδα του Καμερούν εντοπίζουμε αρκετά γνωστούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο παίκτες (Μπονγκ, Μακούν, Ιτάνζ) που έχουν φορέσει (Μακούν) και φορούν ακόμα (Μπόνγκ) τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ ο Ιτάνζ έχει παίξει σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα της Αφρικής δεν θα πάει χειρότερα από ό,τι στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά ποτέ μη λες πότε. Σίγουρα για την ομάδα του Βόλκερ Φίνκε (Γερμανός προπονητής) η παρουσία σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι επιτυχία αλλά όλοι ελπίζουν σε μια καλύτερη εικόνα από εκείνη  του 2010.

Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Ιτάνζ, Ασόμπ, Φουντζού, Ν'Ντζοκ
Αμυντικοί: Ντζεγκέ, Νουνκέ, Νκουλού, Σετζού, Κανά-Μπιγίκ, Μπεντιμπό, Μπονγκ, Ματίπ, Νιόμ, Μπανιάκ, Ασού-Εκοτό
Μέσοι: Μ'Μπιά, Μακούν, Ν'Γκουεμό, Σονγκ, Λοέ, Σαλί, Ενό
Επιθετικοί: Ετό, Μουκαντζό, Αμπουμπακάρ, Ουεμπό, Ιντρίσου, Ολινγκά, Ζοκ, Τσούπο- Μοτίνγκ

ΚΡΟΑΤΙΑ

Η Κροατία, αντίθετα από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες του ομίλου, δεν είχε προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ το 2010 και αυτή η συμμετοχή της είναι η τρίτη στο θεσμό. Το σύνολο του προπονητή Νίκο Κόβατς είναι εξαιρετικό και περιλαμβάνει παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης όπως ο Λουκά Μόντριτς που πρόσφατα πανηγύρισε το Τσάμπιονς Λίγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Στην αποστολή της Κροατίας συμπεριλαμβάνονται και δύο παίκτες γνώριμοι στο ελληνικό κοινό, οι Σίλντενφελντ και ο Πράνιτς που φέτος αγωνίστηκαν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και οδήγησαν τους "πράσινους" στην επιστροφή τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. 

Στόχος των Κροατών είναι να παλέψουν για την δεύτερη θέση, στην οποία μάχη θα βρουν αντίπαλο το δυνατό και πάντα επικίνδυνο Μεξικό. Σίγουρα αναμένεται η Κροατία να τραβήξει το ενδιαφέρον κόντρα στην Βραζιλία στις 12 του Ιούνη, όταν και θα γίνει η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η εμπειρία και η ποιότητα των Πλετίκοσα, Μόνριτς, Ράκιτις, Όλιτς και Μάντζουκιτς θα είναι το κλειδί για την πορεία των Κροατών στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Πλετίκοσα, Σουμπασίτς, Ζελένικα
Αμυντικοί: Σρνα, Σίντεφελντ, Κόρλουκα, Λόβρεν, Βίντα, Μπούμπνιτς, Βρσαλικό
Μέσοι: Πράνιτς, Μόντριτς, Ράκιτις, Πέρισιτς, Βουκόγιεβιτς, Σαμμίρ, Μπρόζοβιτς, Μόσινικ, Πάσαλιτς, Μπάντελιζ
Επιθετικοί: Όλιτς, Μάντζουκιτς, Εντουάρντο, Γέλαβιτς, Ρέμπικ, Κοπ

ΜΕΞΙΚΟ

Το Μεξικό είναι η δεύτερη ομάδα του ομίλου που προέρχεται από τη Λατινική Αμερική. Έχει αρκετή εμπειρία και πολλές παρουσίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο (19) και λογίζεται ως ένας αξιόλογος αντίπαλος αφού σχεδόν πάντα περνά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το σύνολο του προπονητή Ερέρα απαρτίζεται από παίκτες έμπειρους, ταλαντούχους, τεχνίτες και γρήγορους. Η επίθεση του Μεξικού είναι πάντα το κλειδί και η δύναμή του, αφού φημίζεται για το κάθετο και γρήγορο ποδόσφαιρο που παίζει. Είναι σαφέστατα το φαβορί για τη δεύτερη θέση του ομίλου και αναμένεται να κοιτάξει κατάματα και να παίξει στα ίσια και τη Βραζιλία. 

Στο Μουντιάλ του 2010 είχε προκριθεί στην επόμενη φάση και στους ομίλου τερμάτισε δεύτερη (1η Ουρουγουάη, 3η Νότιος Αφρική, 4η Γαλλία) αφήνοντας τους "τρικολόρ", που ήταν το φαβορί, εκτός συνέχειας Μουντιάλ. Στο νοκ άουτ ματς αντιμετώπισε την Αργεντινή, εκεί όπου αποκλείστηκε με 3-1 από την παρέα του Μέσσι. 

Στόχος του Μεξικού είναι η δεύτερη θέση και η όσο πιο μακρινή πορεία στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Οτσόα, Χέσους Κορόνα, Ταλαβέρα
Αμυντικοί: Χαβιέρ Ροντριγκέζ, Σαλσίντο, Ραφαέλ Μάρκεζ, Λαγούν, Ντιέγκο Ρέγιες, Μορένο, Αντρές Γκουαρντάντο, Αγγιλάρ
Μέσοι: Χουάν Βάσκεζ, Έκτορ Ερέρα, Μάρκο Φαμπιάν, Άνχελ Πόνσε, Κάρλος Πένα, Μόντες, Ισαάκ Μπριζουέλα
Επιθετικοί: Ραούλ Χιμένεζ, Τζιοβάνι Ντο Σάντος, Άλαν Πουλίδο, Τσιτσαρίτο, Περάλτα


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ Α' ΟΜΙΛΟΥ

Πέμπτη 12/06
Βραζιλία - Κροατία 23:00, Σάο Πάολο

Παρασκευή 13/06
Μεξικό - Καμερούν 19:00, Νατάλ

Τρίτη 17/06
Βραζιλία - Μεξικό 22:00, Φορταλέζα

Πέμπτη 19/06
Καμερούν - Κροατία 01:00, Μανάους

Δευτέρα 23/06
Καμερούν - Βραζιλία 23:00, Μπραζίλια
Κροατία - Μεξικό 23:00, Ρεσίφε


Πάνος Νικολακόπουλος

Related

main 8510222995405612081

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item