Ο τρίτος σερί τελικός που κρίνεται στο 90' (vid)

 ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ  Οι τελικοί του Champions League τα τελευταία χρόνια αποτελούν αληθινά ντέρμπι, όχι μόνο στα χαρτιά, αλλά και ...


 ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ 

Οι τελικοί του Champions League τα τελευταία χρόνια αποτελούν αληθινά ντέρμπι, όχι μόνο στα χαρτιά, αλλά και μέσα στο γήπεδο, κάτι που χαρίζει μοναδικές στιγμές στους ποδοσφαιρόφιλους που στήνονται μπροστά από την τηλεόραση κάθε χρόνο τέτοια μέρα για να παρακολουθήσουν το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό γεγονός της εκάστοτε σεζόν.

Το ποδόσφαιρο κρύβει την ομορφιά του στο πόσο απρόβλεπτο μπορεί να γίνει ώρες-ώρες. Η εναλλαγή των συναισθημάτων για την κάθε ομάδα ακόμη και στο τελευταίο λεπτό δίνει έναν μοναδικό χαρακτήρα στο άθλημα, ενώνει τόσους ανθρώπους οδηγώντας τους σε σφιχτούς εναγκαλισμούς, φέρνει δάκρυα, προκαλεί ενθουσιασμό.

Νομίζω ότι όλοι από εμάς ευχόμαστε να ήμασταν στη θέση ενός οπαδού της Τσέλσι ή της Μπάγερν ή της Ρεάλ για να μπορέσουμε να ζήσουμε αυτήν την φοβερή εμπειρία του να βρίσκεται κανείς από την κόλαση στον παράδεισο του Champions League.

Το 2012 ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, το 2013 ήταν ο Άριεν Ρόμπεν και φέτος ήταν ο Σέρχιο Ράμος. Οι τρεις άνθρωποι που με τα γκολ που σημείωσαν στο φινάλε έκριναν ουσιαστικά στο 90' τους τελευταίους τρεις τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στέλνοντας τους φίλους των ομάδων τους στον έβδομο ουρανό.

Η κεφαλιά του Ντρογκμπά στο 88ο λεπτό του μεγάλου τελικού του Μονάχου στις 19 Μαΐου 2012 έμελλε εν τέλει να κρίνει και το ποια ομάδα θα κατακτήσει την κούπα. Ο Ιβοριανός ισοφάρισε σε 1-1 για την Τσέλσι και ενώ η αντίπαλος Μπάγερν είχε ανοίξει μόλις πριν πέντε λεπτά το σκορ και ήταν αγκαλιά με το τρόπαιο. Το γκολ του Ντρογκμπά σχεδόν στην εκπνοή έστειλε το ματς στην παράταση, εν συνεχεία στα πέναλτι, για να πάρει τελικά το Champions League η Τσέλσι.

Πέρυσι, ο γερμανικός "εμφύλιος" της 25ης Μαΐου στο Γουέμπλεϊ κρίθηκε και εκείνος σε μία από τις τελευταίες φάσεις. Ο Άριεν Ρόμπεν δεν αστόχησε μπροστά στον Βαϊντενφέλερ και ξεσήκωσε την εξέδρα των οπαδών της Μπάγερν στο 89'. Ένας ακόμη τελικός που έκρυβε συγκινήσεις στην εκπνοή.

Για να φτάσουμε στον τελικό του Σαββάτου, στο "Ντα Λουζ" της Λισσαβόνας, και την κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος που άρπαξε στο 93' το τρόπαιο μέσα από τα χέρια της Ατλέτικο Μαδρίτης και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε εν τέλει την κορυφή της Ευρώπης.

Η απλή παρατήρηση λοιπόν είναι ότι οι τρεις τελευταίοι τελικοί του Champions League έκρυβαν ένα καθοριστικό γκολ στο φινάλε τους, προκαλώντας φοβερά συναισθήματα ακόμη και σε φιλάθλους που δεν υποστήριζαν καμία από τις δύο ομάδες ενός τελικού.

Λέτε και ο τελικός της 6ης Ιουνίου 2015 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου να φυλάει γκολ στο 90';

Το γκολ του Ντρογκμπά επί της Μπάγερν (2012)


To γκολ του Ρόμπεν επί της Ντόρτμουντ (2013)


To γκολ του Σέρχιο Ράμος επί της Ατλέτικο (2014)


Μάριος Μάντζος

Related

Nightly Notables 2157235360020978185

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item