Ένα φιλικό, που ξυπνά αναμνήσεις...

Εντάξει, σύμφωνοι. Εμείς οι Έλληνες έχουμε γίνει πια γραφικοί με το θέμα Πορτογαλία. Όταν την ακούμε, δεν κρατιόμαστε και κάνουμε τη δι...


Εντάξει, σύμφωνοι. Εμείς οι Έλληνες έχουμε γίνει πια γραφικοί με το θέμα Πορτογαλία. Όταν την ακούμε, δεν κρατιόμαστε και κάνουμε τη δική μας καζούρα για τα προ δεκαετίας γεγονότα στην Ιβηρική Χερσόνησο, που άφησαν "κόκκαλο" όλη την Ευρώπη. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, για μία χώρα του δικού μας βεληνεκούς, το επίτευγμα του Euro 2004 δεν μπορεί να ξεχαστεί με τίποτα. Πάντα θα το έχουμε χαραγμένο στη μνήμη μας και πάντα θα τους το... "χτυπάμε".

Τέσσερα χρόνια μετά τον άθλο του 2004, τους ξαναβρήκαμε σε φιλικό. Τους κερδίσαμε ξανά, αυτή τη φορά στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Σήμερα όμως θα είναι ένα πιστό remake εκείνου του τελικού της 4ης Ιουλίου. Στη Λισσαβόνα, την πόλη στην οποία ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο, Πορτογαλία και Ελλάδα αναμετρώνται σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Mega και τον OTE TV.

Δέκα χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Μόνον οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ποστίγκα έχουν παραμείνει στα ρόστερ των δύο ομάδων. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που σήμερα θα αγωνιστούν στη Λισσαβόνα, το 2004 ήταν μικρά παιδιά.

Ιστορικά πάντως δεν αλλάζει κάτι. Ό,τι και αν συμβεί απόψε. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι το πρώτο δείγμα γραφής από τους διεθνείς μας, 13 ημέρες πριν το Μουντιάλ. Απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, που είναι φαβορί για να φτάσει τουλάχιστον στους "8", η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει ότι είναι ικανή να σταθεί καλά και να κυνηγήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όπως και να 'χει πάντως, αυτό το φιλικό ξυπνά αναμνήσεις...

ΠΑΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ ΟΛΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ...

Related

Nightly Notables 6819693319451626696

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item