Η υπέρβαση της Λίβερπουλ και οι ανάγκες για τη νέα σεζόν

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Το χθεσινό 4-0 της Μάντσεστερ Σίτυ επί της Άστον Βίλα, σε συνδυασμό και με το 3-3 της Λίβ...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Το χθεσινό 4-0 της Μάντσεστερ Σίτυ επί της Άστον Βίλα, σε συνδυασμό και με το 3-3 της Λίβερπουλ που είχε προηγηθεί στην Πάλας τη Δευτέρα, εξαντλεί τις πιθανότητες τίτλου για τους "Ρεντς". Πολύ δύσκολα άλλωστε θα χάσουν την φετινή κούπα οι "σίτιζενς", αφού υποδέχονται τελευταία αγωνιστική την αδιάφορη βαθμολογικά Γουέστ Χαμ (και μόνο με ήττα θα γίνει αυτό). Το φινάλε, έτσι όπως διαμορφώνεται στο Νησί, αφήνει μια πικρία στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς για το ότι θα μπορούσε να ξαναβρεθεί στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 1990. Ποιος όμως φανταζόταν, έστω και στην αρχή της σεζόν, ότι οι "Ρέντς" θα παρουσιάζονταν φέτος τόσο ανταγωνιστικοί, βάσει και των δυνατοτήτων του ρόστερ τους;

Η φετινή προσπάθεια - κακά τα ψέματα - αποτελεί μια υπέρβαση για τα δεδομένα της Λίβερπουλ. Το ότι ο Ρότζερς πήρε μια ομάδα που την τελευταία διετία βολόδερνε στην 7η θέση, με μεταγραφές τύπου Σισοκό ή Ιάγκο Άσπας, και την ξαναβγάζει Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2009, ίσως θα 'ναι και μεγάλη επιτυχία για κάποιους. Αν θα μπορούσε για τίτλο; Είχε τις πιθανότητες της, κάτι που φάνηκε απ' την "καυτή" επίθεση των 99 γκολ μέχρι στιγμής (με την "τριάδα των S" στην επίθεση) και το ρεκόρ των 14 σερί νικών. Πιθανώς να γίνει και η μοναδική ομάδα στην Αγγλία που θα φτάσει τα 100 γκολ (τουλάχιστον) χωρίς να σηκώσει το πρωτάθλημα, ρεκόρ αν μη τι άλλο αρνητικά απίστευτο!

Βέβαια, για να λέμε του λόγου το αληθές, φάνηκε στα "crash-test" της χρονιάς, πως η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος του φαβορί. Όταν πάτησε κορυφή για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα, ακολούθησαν δυο ήττες σερί: δικαιολογήθηκαν το ότι ήταν σε ντέρμπυ (με Τσέλσι και Σίτυ κατά σειρά) μέσα σε 3 μέρες κιόλας. Και πάλι όμως, όταν είχε την ευκαιρία να ξεφύγει μπροστά, την έπαθε πάλι από την Τσέλσι στο "Άνφιλντ", χάνοντας έτσι την τύχη από τα χέρια της. Το εξαιρετικό στήσιμο του Μουρίνιο έδειξε πως, όσο ωραίο και αν είναι το θέαμα και όσο και να το γουστάρει ο κόσμος, οι άμυνες φέρνουν συνήθως τις κούπες: η αντίστοιχη της Λίβερπουλ, με 49 γκολ παθητικό σε 37 αγώνες, είναι απλά παιδική για κορυφαίο επίπεδο.

Τέτοια ευκαιρία δύσκολα θα ξαναβρεθεί του χρόνου, καθώς θα υπάρχουν και παιχνίδια ομίλων μεσοβδόμαδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί μια μεθόδευση στις καλοκαιρινές μεταγραφές, με κύριο στόχο την περαιτέρω θωράκιση της άμυνας. Η διοίκηση δεσμεύτηκε άλλωστε να δώσει γύρω στα 60-70 εκατομμύρια για μεταγραφές, ενώ φήμες κάνουν λόγο ήδη για τον Λαλάνα της Σαουθάμπτον να κλείνει σύντομα, όπως και του Κυριάκου Παπαδόπουλου που υπήρχε ενδιαφέρον από πέρυσι. Θα χρειαστούν επίσης ένας αριστερός μπακ και ένα καλό μπακ-απ του Μινιολέ, διότι παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του, ο Βέλγος κίπερ είναι αρκετά επιρρεπής στις γκάφες! Για αποχώρηση Σουάρες (προς Ρεάλ μεριά που ακούγεται) ούτε κατά διάνοια.

Όσο για τους "Πολίτες", δικαιώνουν την ταμπέλα του φαβορί από την αρχή της σεζόν που κουβαλούσαν χάρη στο πληρέστατο ρόστερ τους. Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να αφήνεις παίκτες όπως τον Τζέκο ή το Νάβας στον πάγκο, τη στιγμή που σε άλλες ομάδες θα ήταν βασικότατοι. Credit φυσικά πάει και στον Πελεγρίνι, ο οποίος αποδεικνύει πως μπορεί να αντέξει και σε ομάδες πρωταθλητισμού (που τέτοιες δεν ήταν οι επιτυχημένες του Μάλαγα και Βιγιαρεάλ) και στον Γιάγια Τουρέ, τον πολυτιμότερο ίσως παίκτη των "γαλάζιων" του Μάντσεστερ (και εκ των κορυφαίων χαφ του κόσμου) για την φετινή του εκπληκτική σεζόν.

Χρήστος Γραβιάς

Related

main 5927010330071241893

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item