Ντουράντ ο MVP

Ο "KD" σταμάτησε την κυριαρχία του Λεμπρόν Τζέιμς στους τίτλους του καλύτερου παίκτη για το ΝΒΑ (Regular Season) και το 2014 ο ν...

Ο "KD" σταμάτησε την κυριαρχία του Λεμπρόν Τζέιμς στους τίτλους του καλύτερου παίκτη για το ΝΒΑ (Regular Season) και το 2014 ο νεαρός σμολ φοργούορντ των Οκλαχόμα κέρδισε δίκαια τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του φετινού πρωταθλήματος.


Ο Ντουράντ φέτος πήρε από το χέρι τους Θάντερ και τους οδήγησε στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στη δυτική περιφέρεια με απολογισμό 59-23 και μαζί με τον φίλο του Ρόσελ Γουέστμπρουκ έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής τους Οκλαχόμα στη δεύτερη φάση των αγώνων play-off (απέκλεισαν τους Γκρίζλις με 4-3 νίκες).

Ο Ντουράντ φέτος εντυπωσίασε με τα ποσοστά του έχοντας συνολικά στην κανονική περίοδο αγώνων του ΝΒΑ 32 πόντους (ρεκόρ καριέρας), 7,4 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ ανά αγώνα. Επιπλέον, το ποσοστό του στα τρίποντα έφτασε το 39,1%, στα δίποντα 50,3% και στις ελεύθερες βολές 87,3 %. Ο Κέβιν αποδεικνύει με τη φετινή του πορεία στη regular season ότι αν συνεχίσει να αγωνίζεται στο ίδιο επίπεδο, θα μπει το όνομα του στο πάνθεον το σπουδαίων παικτών του ΝΒΑ (Τζόρνταν, Μπράι, Λεμπρόν Τζέιμς).

Ένα άλλο αξιοζήλευτο ρεκόρ που κατόρθωσε να σπάσει φέτος ο τρομερός "KD" ήταν το ρεκόρ που κατείχε ο Μάικλ Τζόρνταν σκοράροντας για 40 συνεχόμενα παιχνίδια 25 και πάνω. Ο Ντουράντ κατάφερε να σπάσει και αυτό το ασύλληπτο ρεκόρ σκοράροντας για 41 σερί αγώνες 25+. Συνολικά ο Κέβιν Ντουράντ συγκέντρωσε 1.232 πόντους αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον τέσσερις φορές ΜVP της κανονικής περιόδου Λεμπρόν Τζείμς (891 πόντους). Τρίτος αναδείχθηκε ο Μπλέικ Γκρίφιν (434 πόντους), τέταρτος ο Γιοακίμ Νοά (322 πόντους) και πέμπτος ο Τζέιμς Χάρντεν (85 πόντους).

Το μόνο που λείπει από τον 25χρονο σούπερ σταρ πλέον είναι ένας τίτλος ΝΒΑ με την ομάδα των Οκλαχόμα Θάντερ. Για να δούμε πόσο κοντά είναι από ένα τέτοιο κατόρθωμα ο Κέβιν και η παρέα του...

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Nighlty Notables 519230403385094196

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item